Galerii foto

Imagini de la sosirea sicriului Regelui Mihai la Palatul Regal

Imagini de la sosirea sicriului Regelui Mihai la Palatul Regal

Convoiul funerar a ajuns în Bucureşti ieri, la ora 20.00. Maşina funerară purtând Coroana de Oţel, urmată de maşina funerară în care se găsea sicriul Regelui Mihai I au trecut pe sub Arcul de Triumf.

La ora 20.20, sicriul a ajuns la Palatul Regal din Calea Victoriei, unde a fost urcat pe umeri de către militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul în Sala Tronului. Devenit rege în anul 1927, la vârsta de cinci ani, Regele Mihai a intrat în Sala Tronului de-a lungul a mai bine de 90 de ani. Ultima şedere a Regelui Mihai în Sala Tronului are loc în zilele de 13, 14 şi 15 decembrie 2017.

După instalarea sicriului pe catafalcul din Sala Tronului, au fost aşezate pe Stindardul Regelui, care acoperă sicriul, Coroana de Oţel, pe o pernă de catifea roşie, şi o coroană de flori albe. Militarii s-au aşezat în formaţiunea de gardă la catafalc.

S-au închinat în faţa catafalcului Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES dl Alexander Nixon, dna Irina Walker, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, dl şi dna Nicolae Medforth-Mills şi sora lui, Elisabeta Karina.

Au fost de faţă membri ai Consiliului Regal, personal al Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei, colaboratori apropiaţi şi de lungă durată ai Familiei Regale.

Un mare număr de preoţi ortodocşi, conduşi de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, alături de ÎPS Mitropolitul Iosif, au rostit o rugăciune şi au stat lângă sicriul Majestăţii Sale Defuncte.

La ora 21, mulţimea adunată în jurul Palatului Regal a fost invitată să treacă prin faţa catafalcului, pentru a se închina. În prima seară, un mare număr de oameni au ţinut să fie prezenţi la Palatul Regal.

Aducerea unui ultim omagiu Regelui României continuă în zilele de joi, 14 decembrie, şi vineri, 15 decembrie 2017.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală

Modifică Setările