News

În izolare, Adrian Năstase grădinăreşte cu nepotul

În izolare, Adrian Năstase grădinăreşte cu nepotul

Spre deosebire de Traian Băsescu care duce dorul nepoţilor, Adrian Năstase e un norocos. Fostul premier îşi petrece izolarea la Cornu alături de familie, dar şi de nepoţi.

În această perioadă, Năstase are sentimental că vegeteză, dar timpul petrecut alături de nepoţelul de trei ani, Nicolas, mai schimbă starea lucrurilor.

“Sentimentul meu, după aproape două luni de „stare de urgentă”, este acela că vegetez. Ritmul lucrurilor este tot mai redus, interesul pentru ce se întâmplă în lume a scăzut. Privesc tot mai rar dezbaterile la televiziuni şi îmi aduc aminte de cartea lui Orwell – „1984” – si  de discursurile la megafon ale lui Big Brother. Uneori şi de teoriile lui Malthus şi mă întreb dacă nu cumva vor fi fiind unii nebuni prin lume care să se „joace” cu ele.

Mi se par penibile opiniile şi discutiile interminabile despre  cum va fi „relaxarea” după 15 mai, în condiţiile în care noi nu putem anticipa, de pe o zi pe alta, evoluţia epidemiei. Sigur, la un anumit moment, vor trebui ţinute alegeri şi ele trebuie „pregătite”. Ne întoarcem, „pas cu pas”, la „România normală”, ţara în care „tătarii roşii” au pustiit hambarele guvernamentale înante de guvernele Orban şi ,în general, la formula ţapului ispăşitor din  interior – Parlamentul, condus de pesedişti.

Poate însă că Parlamentul ar trebui criticat nu atât pentru ce face, cât pentru cât doarme. Şi mă refer la adoptarea tacită, la Cameră, a proiectului de lege vizand autonomia Tinutului secuiesc, probabil pentru a sărbători centenarul Trianonului”, a scris fostul politician pe blog.

Năstase continuă să ţină cursuri online pentru studenţi şi se mai îndeletniceşte cu grădinăritul.  “Am ţinut o prelegere pentru studenti prin intermediul aplicaţiei Zoom. Am vorbit despre Curtea Penală Internaţională, despre jurisdicţii penale internaţionale ad hoc şi despre diferitele forme de sancţiuni internationale. A fost un prilej şi pentru mine de a revedea felul în care a evoluat poziţia americană, după afirmaţiile extrem de critice la adresa CPI, din 2018, ale consilierului pentru securitate natională al  preşedintelui Trump.

În restul timpului, îmi fac de lucru prin grădină, „asteptandu-l pe Godot”, a mai adăugat el.

 

 

 

Modifică Setările