News

Începuturile umile ale strămoşilor armeni ai lui Kim Kardashian. Cum au fugit din calea genocidului şi au început o viaţă nouă în SUA?

Începuturile umile ale strămoşilor armeni ai lui Kim Kardashian. Cum au fugit din calea genocidului şi au început o viaţă nouă în SUA? camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Este deja bine cunoscut faptul că celebrele surori Kardashian au origini armene, din partea tatălui.

Chiar diva Kim Kardashian dezvăluia, foarte mândră, că un test de ADN a relevat că aceasta este în procent de 94 % armeancă. Puţini cunosc istoria acestei celebre familii, cunoscute graţie popularităţii răposatului avocat Robert Kardashian, tatăl surorilor şi fostul soţ al lui Kris Jenner. Chiar dacă, în prezent, clanul duce o viaţă de huzur, începuturile strămoşilor lor armeni au fost mai mult decât umile. 

La începutul secolului XX, bunicul lui Robert Kardashian a fugit din satul Karakale, aflat astăzi pe teritoriul Turciei, într-o perioadă în care localitatea se afla sub suzeranitatea Imperiului Rus. Prin fuga lui, acesta a scăpat de genocidul populaţiei armene din anul 1915, dar şi de urmările însângerate ale revoluţiei bolşevice, doi ani mai târziu. Ajuns în State, străbunicul lui Kim, Tatos Kardaschoff (numele Karadashian rusificat), şi-a schimbat prenumele în Thomas şi a lucrat ca gunoier, înfiinţându-şi, apoi, propria lui firmă de salubritate.

Acesta s-a căsătorit cu Hamas Shakarian, la rândul ei imigrantă de origine armeană. Fiul acestora, Arthur (foto sus), s-a căsătorit cu o armeancă blondă cu ochi verzi, Haigoohi Arakelian sau Helen, în engleză, de care Kim a fost foarte apropiată, femeia transmiţându-i divei moştenirea armenească.

Bunicul Arthur reuşise, la rândul lui, să se impună ca un prosper om de afaceri, fiind proprietarul celei mai mari firme de ambalare a cărnii din sudul Californiei. Unul dintre cei trei fii ai acestora, Robert, s-a făcut cunoscut ca avocat al celebrităţilor, fiind apărătorul lui O.J.Simpson în celebrul lui proces de crimă. Tatăl lui Kim a decedat prematur, în 2003, din cauza cancerului, lăsând în urma lui cea mai celebră familie mondenă din State.

Foto: Ancestry.com

Comentarii

Modifică Setările