Case Regale

Inelele Reginei Elisabeta a II-a ascund secrete nebănuite despre familia regală

Inelele Reginei Elisabeta a II-a ascund secrete nebănuite despre familia regală

Au trecut 72 de ani de când i-a spus “Da!” în faţa altarului şi a lumii întregi Prinţului Phillip şi tot de atunci Suverana Marii Britanii poartă neîntrerupt verigheta şi inelul de logodnă, care au legături nebănuite cu familia regală britanică.

Inelul de logodnă pe care Prinţul Phillip i l-a dăruit Reginei Elisabeta a II-a în 1946 are două mari calităţi – conţine atât elemente de tradiţie, moştenite din familie, cât şi unele noi-nouţe. Ce înseamnă asta mai exact? Bijuteria are un diamant mare în mijloc, înconjurat de alte diamante mai mici. Cu toate că inelul în sine a fost nou, pietrele preţioase nu au fost transmise dintr-o generaţie în alta.

Când Phillip şi-a făcut cunoscute intenţiile serioase în ceea ce o privea pe Elisabeta, mama lui, Prinţesa Alice de Battenberg, i-a oferit fiului ei o diademă primită de ea în ziua nunţii ei, din care el a luat diamantele pentru a face inelul de logodnă pentru viitoarea lui soţie. Erau, evident, mai multe pietre preţioase în tiara respectivă decât erau nevoie într-un inel – fie el cel oferit unei viitoare regine - , aşadar Phillip le-a folosit pe cele rămase pentru a face o brăţară, pe care Suverana a primit-o ca dar de nuntă.  

Diamantele în discuţie au de-a face cu familia regală în mai multe privinţe. Diadema a aparţinut Prinţesei Alice, care a fost stră-strănepoată a Reginei Victoria, ruda comună a lui Phillip şi a Elisabetei. Cum a ajuns în posesia ei? Prinţesa Alice a primit tiara de la Ţarul Nicolas al II-lea şi Ţarina Alexandra a Rusiei, adică ultimii Romanovi şi părinţii legendarei Anastasia. Aceştia i-au dăruit-o Prinţesei Alice în 1903, când s-a măritat cu Prinţul Andrew al Greciei şi al Danemarcei. Ţarina şi Alice erau şi ele înrudite, având în vedere că amândouă se trăgeau din fiica cea mare a Reginei Victoria, o altă Prinţesă Alice.