News

Ingrid Bergman, izgonită din America pentru o aventură. Drama trăită de actriţa din "Casablanca"

 Ingrid Bergman, izgonită din America pentru o aventură. Drama trăită de actriţa din "Casablanca"

Ingrid Bergman a fost protagonista unui scandal imens la sfârşitul anilor 1940. Atunci, actriţa a început o relaţie cu regizorul italian Roberto Rossellini în timp ce era căsătorită. Ba mai mult, când a rămas însărcinată în afara mariajului, Ingrid a fost condamnată pentru păcatele sale morale. Bergman s-a luptat cu presa şi şi-a făcut o familie cu Rossellini. Din păcate, căsătoria lor s-a încheiat cu un divorţ. Iată cum a apărut relaţia lor şi scandalul pe care l-au provocat!

Astăzi, Ingrid Bergman este văzută ca o icoană a clasicilor de la Hollywood, iar asta datorită producţiilor în care a apărut, cum ar fi Casablanca, filmele lui Hitchcock, inclusiv Notorious, dar cândva viaţa persoanală a celebrei actriţe a făcut mare vâlvă.

Presa a relatat divorţurile şi căsătoriile lui Bergman de-a lungul ilustrei sale cariere, dar aventura ei cu regizorul italian Roberto Rossellini la sfârşitul anilor 1940 a captat toată atenţia.

Pe când avea 21 de ani, actriţa suedeză s-a căsătorit cu stomatologul Petter Lindström, primul ei soţ. Un an mai târziu, în 1938, cuplul a  avut o fiică Pia, care, astăzi, are 81 de ani.

Apoi, în anii 1940, Bergman a ajuns vedetă la Hollywood. Actriţa avea cu roluri principale în unele dintre cele mai mari titluri ale deceniului. Odată cu acest succes au apărut şi aventurile lui Bergman.  S-a afişat cu Gregory Peck, fotograful de război Robert Capa şi regizorul Victor Fleming. Cu toate astea, a rămas căsătorită cu Lindström.

La sfârşitul anilor 40, Bergman l-a contactat pe Rossellini printr-o scrisoare, în care îl felicita pentru realizările sale şi îşi exprima dorinţa de a lucra împreună..Ca un răspuns, el a distribuit-o în următorul său film, Stromboli. De aici şi până la o idilă nu a mai fost decât un pas.

Se presupune că aventura lor a început în timpul filmărilor din Italia. Controversa? Amândoi erau căsătoriţi.Cu acest episod, Bergman şi-a aruncat imaginea în foc. După ce s-a răspândit vestea, actriţa din Casablanca a fost practic interzisă la Hollywood şi din industria cinematografică americană. Ca ţintă Bergman a atras mânia publicului. A devenit o ţintă pentru ridicol, critică şi ură. Declaraţia publică făcută de senatorul Statelor Unite ale Americii, Edwin C. Johnson, din Colorado, care o socotea pe Bergman drept „un exemplu oribil de femeie şi o influenţă rea” a rămas în istorie.  În ciuda opiniei publice, cei doi au luptat pentru iubirea lor. Bergman şi Rossellini s-au mutat în Italia încă din timpul relaţiei, asta pentru a evita indignarea Americii.
Primul film al lui Bergman şi Rossellini, Stromboli, a fost lansat în 1950, iar primul lor copil, Renato, a sosit la scurt timp după premieră. Bergman a divorţat de Lindström după naşterea lui Renato şi s-a căsătorit cu Rossellini câteva luni mai târziu.

Ulterior,  în 1952. au devenit părinţii a două gemene,  Ingrid şi actriţa Isabella Rossellini. După şapte ani de mariaj, în 1957, Rossellini a avut o aventură cu scenarista Sonali Das Guptas, care a determinat-o pe Bergman să divorţeze.

Ingrid a revenit la Hollywood în 1956 cu rolul din Anastasia, care îi va aduce un Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Bergman avea să se căsătorească cu al treilea şi ultimul ei soţ, Lars Schmidt, în 1958. A murit la vârsta de 67 de ani, în 1982, după ce a  pierdut lupta cu un cancer la sân.

 

 

 

 

 

 

 

Modifică Setările