News

„Insula iubirii“, amendată cu 60.000 de lei: „Un scenariu de film pentru adulţi“! Este emisiunea prea explicită?

„Insula iubirii“, amendată cu 60.000 de lei: „Un scenariu de film pentru adulţi“! Este emisiunea prea explicită?

În toamna anului trecut, Antena 1 difuza un nou sezon „Insula iubirii“, emisiune în urma căreia au devenit celebre personaje ca Ionuţ Gojman, Hannelore Ulrich, Mirela Baniaş şi Bogdan Ionescu.

Chiar dacă emisiunea s-a terminat de câteva luni, Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat la puricat abia acum show-ul de la Antena 1 şi au decis amendarea postului TV. După cum notează Pagina de Media, şapte ediţii „Insula iubirii“ au fost verificate atent, iar din cauza acestora Antena 1 a primit o amendă de 60.000 de lei, adică aproximativ 12.000 de euro.

Însă ce i-a deranjat, de fapt, pe membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului? Din câte se pare, discuţiile pe care le-a avut Radu Vâlcan cu Hanne şi Cati, la ceremonia focului, când vorbea despre sexul oral şi despre organele genitale, se regăsesc printre motivele pentru care Antena 1 a primit amenda. Mai mult decât atât, şi discuţiile pe care le-au avut cu ispitele concurenţi precum Gabi şi Răzvan au fost motivul amenzii.

„Poate fi scandalos, poate suscita păreri contradictorii, dar vreau să vă amintesc contextul acestui reality-show. Imaginile difuzate sunt difuzate într-un context din care nu aş vrea să lipsească latura emoţională şi trăirile şi caractere care se dezvăluie în cadrul acestui reality show care nu are un scenariu şi în care personajele evoluează şi se dezvăluie aşa cum sunt ele, în anumite situaţii de viaţă, ieşite din cotidian. Au fost şi scăpări, recunosc, însă limbajul a fost bip-uit. Au fost anumite scene care într-adevăr sunt delicate pentru a fi privită de minori, însă această emisiune nu se adresează minorilor“, a spus avocatul Antena 1, care nu a reuşit să scape postul TV de la primirea amenzii.