Interviu

INTERVIU. Cum şi-a revenit atât de repede Carmen Brumă după naştere?

INTERVIU. Cum şi-a revenit atât de repede Carmen Brumă după naştere?

A născut la 37 de ani şi arată, la aproape doi ani după acest fericit eveniment, ca şi cum n-ar fi fost niciodată însărcinată. Jumătatea lui Mircea Badea ne asigură că nu-i vorba de nimic complicat.

carmen 2

Câte femei n-ar vrea să-i afle secretul! Cum reuşeşte o femeie activă, mamă a unui băieţel de aproape doi ani şi vedetă de televiziune să arate ca la 20 de ani, când se apropie de 40? Noi am aflat direct de la Carmen ABC-ul unei siluete aproape perfecte, dar şi al unei vieţi de familie armonioase.

Vârsta de 38 de ani n-a arătat niciodată mai bine. Care este secretul tău, Carmen?

Mulţumesc (zâmbeşte). Nu e niciun secret. Sunt disciplinată şi mi se pare o chestiune de bun simţ să ai grijă de corpul tău. Nu fac nimic ieşit din comun. Mănânc echilibrat şi cât pot de sănătos, fac în mod constant mişcare, iau suplimente alimentare de calitate.

Eşti un adevărat ambasador al stilului de viaţă sănătos, de la dietă până la sport. A contat acest lucru mai mult decât genele în revenirea ta spectaculoasă, după naşterea lui Vlăduţ?

Eu cred că da. Revenirea mea rapidă după naştere, care a durat 10 săptămâni, mai exact, s-a datorat mai multor factori. Au contat conduita mea din timpul sarcinii, mişcarea şi alimentaţia, naşterea naturală, stilul meu de viaţă anterior sarcinii şi abia apoi genele.

Băiatul tău se apropie de vârsta de doi ani, cea mai plină de energie, iar asta înseamnă o stare de alertă continuă, pentru părinţi. Cum ţii pasul cu el?

Cu mult antrenament. De asta am alergat maratonul în toamnă. (râde) Glumesc. Vlăduţ este un copil foarte dinamic şi mă bucur că e aşa, chiar dacă, de multe ori, mă simt epuizată. Din fericire, am şi ajutoare. Mama mea, cea care stă cu el atunci când eu sunt plecată.

carmen bruma

Cum şi tu, şi Mircea Badea sunteţi devotaţi sportului, bănuiesc că şi cel mic va fi încurajat spre mişcare. Vă gândiţi să-l daţi la un sport, de la o vârstă fragedă chiar?

Da. Îl vom încuraja pe Vlăduţ să facă mişcare şi vom încerca mai multe sporturi, astfel încât el să poată alege singur ce-i place. Deocamdată, la 1 an şi 10 luni, este suficient antrenamentul pe care îl face cu mami în casă. Îi place să imite exerciţiile pe care le fac eu şi e foarte haios. A învăţat să facă genunflexiuni şi abdomene!

Este indicat acest lucru?

Depinde de vârstă şi de sport. De exemplu, să duci copilul la trei ani la sală, ca să ridice greutăţi, nu e indicat....

Cum îţi sună proiectul bebe nr. 2?

Nerealizabil.

Dar un alt proiect, căsătoria? S-a scris chiar că ar fi avut loc o nuntă, în secret. Noi te întrebăm pe tine.

Atitudinea mea faţă de acest subiect e aceeaşi ca şi până acum. Nu am nimic de adăugat la ce am declarat deja, de prea multe ori.

Din discuţiile cu alte mămici, rămâi cu impresia că este greu să revii la forma de dinainte de sarcină, chiar şi la doi ani după naştere. Tu le-ai contrazice? Cu ce argumente?

Unul singur: eu am reuşit la 37 de ani să-mi revin în 10 săptămâni după naştere. Am povestit toate lucrurile care m-au ajutat, în cartea pe care am lansat-o imediat după ce am născut, „ Jurnal de gravidă. Cum să-ţi controlezi greutatea şi să ai un copil sănătos“ . Oricât de ciudat ar părea, revenirea în formă după naştere trebuie să înceapă din prima zi în care afli că eşti gravidă.

carmen 3
Acest colaj a fost postat de Carmen, pe Facebook

Cât de mult contează alimentaţia pentru starea ta de bine şi cum arată, de obicei, mesele tale?

Eu am de foarte mulţi ani un regim alimentar echilibrat, adaptat nevoilor mele energetice. Mănânc frecvent carne, ouă, legume, frunze, seminţe, pseudocereale.

La ce mâncăruri sau obiceiuri nesănătoase ţi-a fost cel mai greu să renunţi?

Îmi este în continuare foarte greu să renunţ la dulciuri, marea mea slăbiciune. Dar am ajuns la un compromis cu care sunt fericită. Mănânc o dată sau de două ori pe săptămână, imediat după ce fac sport.

Foto: arhiva personală, Facebook

Modifică Setările