Interviu

Interviu exclusiv! Acasă la Adriana Petrescu: „În Dubai nu mă simt ca într-o ţară arabă“

Interviu exclusiv! Acasă la Adriana Petrescu: „În Dubai nu mă simt ca într-o ţară arabă“

Soţie, mamă, femeie de afaceri. cum manageriază adriana aceste trei dimensiuni departe de ţară şi de soţul său, Dan Petrescu, ne-a povestit în acest interviu.

Este cea mai bună imagine pentru afacerea pe care o are în domeniul frumuseţii. Fiindcă, la 43 de ani, Adriana Petrescu are un fizic impecabil. „Îşi poate face ce intervenţii vrea“, ar putea gândi unii. Însă Adriana este adepta frumuseţii naturale, a procedurilor neinvazive (aceasta este şi filozofia business-ului ei de beauty) şi a unui stil de viaţă cât se poate de sănătos, cu mult sport şi o alimentaţie echlibrată. Este un regim de viaţă pe care a reuşit să şi-l menţină peste tot pe unde a călătorit şi locuit până acum - de la Italia, ţara unde a purtat-o cariera de manechin, până la Rusia, unde făcea naveta când soţul ei, Dan Petrescu, antrena acolo.

A intrat în modelling la 16 ani, a absolvit Dreptul, a locuit opt ani la Roma, unde a lucrat pentru canalele televiziunii RAI, iar când l-a cunoscut pe Dan Petrescu, a renunţat la cariera din Italia. 16 ani mai târziu se dovedeşte că a fost o renunţare inspirată. Adri¬ana şi Dan Petrescu au o căsnicie împlinită, din care a venit pe lume Jennifer, fetiţa lor de 10 ani. Dar este şi o căsnicie care s-a păstrat cu răbdare, înţelepciune şi muncă, mai ales când vorbim de o relaţie la distanţă, după ce Dan a revenit ca antrenor la Cluj, iar ea rămas cu fiica lor în Dubai. Despre plusurile şi minusurile acestei alegeri deloc uşor de făcut am stat de vorbă cu Adriana, într-o altă întâlnire specială marca OK! Goes To Dubai.

Când ai vizitat prima oară Dubaiul? Care a fost prima impresie, ce ţi-a plăcut, cum s-a schimbat de atunci?

Adriana Prima dată, am venit în Dubai în 2006, în vacanţă cu Dan. Iniţial, m-a încântat temperatura, noi venind de la frig în decembrie. Apoi, am descoperit arhitectura şi atmosfera relaxată. Ne-a plăcut atât de mult, încât a devenit o obişnuinţă să ne petrecem vacanţele de iarnă aici. Dubaiul a fost şi este într-o continuă evoluţie. Totuşi, pe vremea aceea nu era atât de aglomerat.

Ce te-a făcut să rămâi în Dubai?

Decizia de a ne muta în Dubai am luat-o deoarece Dan semnase un contract cu o echipă de aici. După mult timp în care am făcut naveta în Rusia, era prilejul perfect să fim din nou toţi trei împreună. A contat şi faptul că locul ne era familiar şi ne plăcea, dar şi că existau şcoli bune pentru Jennifer.

Cum te-ai adaptat la cultura locului? Ai trecut printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere al adaptării sau totul a venit firesc?

Totul a venit firesc. Nu am simţit niciodată că aş fi într-o ţară arabă. Deoarece călătoresc de la vârsta de 17 ani, eu, una mă adaptez destul de uşor. Mă aşteptam ca lui Jennifer să îi fie mai greu, mergând la o nouă şcoală. Surprinzător, nu a fost aşa.

Adică spui că Jennifer s-a integrat uşor? Ce v-a făcut pe tine şi pe Dan să luaţi decizia ca Jennifer să studieze acolo?

Jennifer s-a adaptat cu uşurinţă la noua şcoală. Asta şi pentru că a continuat să studieze după sistemul britanic, pe care îl începuse în Bucureşti. Vorbea engleza foarte bine, iar profesorii de aici au metode speciale prin care ajută rapid copilul să se integreze în noul colectiv. După doar o săptămână, Jennifer se întorcea acasă cântând şi râzând. Îi puteam citi fericirea pe faţă. Aici, abordarea este di-ferită. Se pune mult accent pe partea practică şi motivaţională şi deloc pe memorarea informaţiilor fără ca elevul să le înţeleagă.

Lumea priveşte în general spre Dubai ca spre un tărâm al luxului şi al răsfăţului. Dar hai să vorbim puţin şi despre faptul că Adriana Petrescu nu are bonă sau şofer personal, găteşte şi face teme cu Jennifer.

Multă lume priveşte Dubaiul ca pe o destinaţie perfectă de vacanţă cu hoteluri super-luxoase, plaje şi spa-uri spectaculoase, mall-uri şi foarte multe activităţi interesante. Este o diferenţă mare între a fi turist şi a fi rezident, diferenţă pe care am simţit-o şi eu pe pielea mea. Când eşti în vacanţă, ai timp să te bucuri de tot ce are de oferit acest oraş. Când locuieşti aici, ai aceleaşi priorităţi pe care le ai oriunde ar fi acasă pentru tine în lumea asta. Educaţia lui Jennifer, activităţile ei extraşcolare şi timpul pe care i-l aloc pentru a avea grijă de ea, de a o ajuta cu temele vin pe primul loc. Drept urmare, mie îmi rămân doar 4-5 ore dimineaţa cât timp este ea la şcoală. Încerc să mă organizez în aşa fel încât să merg zilnic la sport, să gătesc şi să cumpăr alimente proaspete. Imediat ce o iau de la şcoală, timpul meu este 100 % al lui Jennifer.

Meseria lui Dan este una cu multe provocări, care iată că v-a adus şi în această ipostază nu tocmai uşoară a căsniciei la distanţă. Cum a fost pentru tine întoarcerea lui la Cluj, v-aţi consultat în această privinţă?

Când m-am căsătorit cu Dan, ştiam cât de importantă e cariera pentru el şi eram conştientă că va veni un moment în care va trebui să facem un sacrificiu şi să fim la distanţă. În primii ani, am fost mereu împreună. După ce s-a născut Jennifer şi el a antrenat echipe peste hotare, lucrurile s-au schimbat în sensul că nu puteam să mut copilul de la o şcoală la alta. Am convenit de comun acord că stabilitatea şi continuitatea într-un sistem de învăţământ care îi place merită eforturile noastre. Evident că ne-am consultat în legătură cu întoarcea lui la Cluj. Eu îi susţin alegerile. Posibilitatea de a câştiga un nou campionat a contat mult în decizia noastră.

Şi cum reuşiţi să păstraţi apropierea la distanţă?

Trebuie să îţi mărturisesc că nu e deloc uşor, dar ce este uşor în această viaţă?! Iubirea, comunicarea, încrederea şi respectul reciproc ne ţin uniţi. Vorbim de mai multe ori pe zi, ne şi vedem pe cameră şi ne ţinem la curent cu tot ceea ce întâmplă în viaţa celuilalt.

Cum gestionezi perioadele de singurătate - că mă gândesc că ai nevoie de sprijin? Ţi-ai făcut un cerc de prietene acolo?

M-am împrietenit cu mămicile colegelor lui Jennifer şi am şi câteva prietene din România. E liniştitor doar gândul să ştii că există cineva, la care poţi apela într-o situaţie de urgenţă. În schimb, nu am simţit niciodată singurătatea pentru că am prea multe de rezolvat zilnic şi pentru că Jennifer îmi umple şi timpul şi sufletul.

Cum este Dan înainte de meciurile importante – mai degrabă are nevoie de linişte sau staţi de vorbă?

Dan pune foarte mult suflet în ceea ce face, iar înainte de meci, ne sună pentru că încurajările noastre îl fac mai puternic.

Luna aceasta, din câte ştiu, tu şi Dan împliniţi 12 ani de mariaj. La mulţi ani! Aniversaţi în vreun fel special?

Mulţumesc pentru urări. Aniversăm de fiecare dată, iar cu siguranţă, anul acesta vom face ceva deosebit. Nu pot să îţi spun prea multe, pentru că e o surpriză.

Îţi aminteşti cum l-ai cunoscut pe soţul tău? Tu ai renunţat la o carieră în plină ascensiune în Italia pentru a întemeia o familie cu Dan.

L-am cunoscut în Bucureşti, prin nişte pri¬eteni comuni. Eu venisem acasă din Italia, în vacanţa de Paşte şi urma să mă întorc. Nici prin gând nu îmi trecea că această întâlnire avea să îmi schimbe destinul. Aveam planuri mari legate de cariera mea. Curând, am avut de ales între iubire şi carieră. Îmi doream însă foarte mult o familie, iar Dan mi-a demonstrat că e bărbatul potrivit cu care să o întemeiez.

În 12 ani, oamenii se modelează reciproc. Ce ai preluat tu de la Dan şi ce a preluat el de la tine?

Dacă stau bine să mă gândesc sunt 16 ani împreună, ţinând cont că ne-am căsătorit după patru ani de relaţie. Pot spune că am preluat din pragmatismul lui, iar eu l-am molipsit cu calmul meu şi cu gândirea mea pozitivă.

Cât de des vă vedeţi, tu fiind în Dubai şi el la Cluj? S-a întâmplat să-i faci vreo vizită surpriză?

Ori de câte ori se iveşte ocazia ne vedem. Nu i-am făcut o vizită surpriză la Cluj, dar i-am făcut una în China. Asta pentru că atunci, am putut să o las pe Jennifer cu părinţii mei.

O relaţie la distanţă atrage după sine şi gelozii. Tu şi Dan cum sunteţi din acest punct de vedere?

Nu am fost niciodată o persoană geloasă. Eu cred că gelozia apare când nu ai încredere nici în tine, nici în persoana de lângă tine. Multă lume confundă dragostea cu posesia. Când iubeşti, vrei ca persoana de lângă tine să fie doar a ta. Noi nu deţinem, însă, oameni. Eu şi Dan avem o relaţie matură, bazată pe respect reciproc şi încredere. În plus, adevărul e că nici nu ne-am dat vreodată motive de gelozie. Am fost şi suntem mult prea implicaţi în povestea noastră de dragoste.

Cum e relaţia dintre Jennifer şi tatăl ei? Cine este, mai degrabă, good cop şi cine bad cop dintre tine şi Dan?

Mă faci să zâmbesc. Evident că eu sunt bad cop. Eu impun şi restricţii. Sunt foarte exigentă şi o implic în tot felul de activităţi. Nu o las să stea prea mult pe telefon, o chem să facem lecţiile, ceea ce unui copil de multe ori îi displace. Dan îi face toate capriciile în încercarea de a profita de timpul scurt pe care îl petrec împreună. Amândoi suntem foarte apropiaţi de ea şi avem o conexiune foarte puternică.

Ce înclinaţii are Jennifer? Atât cât îţi poţi da seama acum, în ce domeniu ai vedea-o făcând carieră?

Jennifer e pasionată de actorie. A început deja cursurile la o şcoală de arte dramatice. De multe ori, prin casă, interpretează diverse roluri când cu accent britanic, când cu accent american. O încurajez să îşi urmeze visul.

În acelaşi timp, tu ai şi afacerea cu clinica de înfrumuseţare din Bucureşti. Cum s-a născut ideea acestui business şi cum te împarţi între Bucureşti, Cluj şi Dubai?

Natural Beauty by Adriana Petrescu e mai mult decât o idee de business. Remarcasem că, în România, femeile apelau la operaţii estetice de la vârste tinere şi, uneori, fără ca măcar să aibă nevoie. Existau soluţii non-invazive şi mi s-a părut o provocare să le demonstrez că îşi pot menţine frumuseţea naturală fără bisturiu. Încercasem în Germania Ultherapy, un aparat performant, care oferea rezultatele unui lifting, doar că non-chirurgical. Când am văzut ce re¬zultate spectaculoase are tratamentul, am decis să îl aduc şi la Bucureşti. Ultherapy e disponibil în cele mai mari clinici din lume şi este terapia preferată a vedetelor din toată lumea, datorită faptului că nu ne¬cesită perioadă de recuperare. Efectele de lifting şi skin tightening se menţin un an după doar o singură şedinţă. Am vrut să le ofer şi femeilor din România o alternativă la operaţiile chirurgicale. În plus, costurile noastre sunt mult mai mici în comparaţie cu cele din Londra, New York sau Dubai. Chiar dacă nu pot fi prezentă constant la clinică, am o echipă de încredere.

Care este cultura locului în Dubai vizavi de intervenţiile chirurgicale? Cum e aici comparativ cu Bucureşti/România?

Şi în Dubai se pune mult accent pe operaţii estetice, dar spre deosebire de trecut, rezultatele sunt acum mult mai naturale. Metodele non-invazive au însă mai mult succes aici decât în Bucureşti. Sunt multe femei care preferă o metodă naturală de înfrumuseţare şi înţeleg avantajele ei.

Dar ce vei face dacă Jennifer va fi tentată de vreo intervenţie de acest gen, pentru că trăim într-o lume în care fetele recurg la asta din ce în ce mai repede, ca vârstă?

După 18 ani, Jennifer are dreptul să facă propriile alegeri în ceea ce priveşte felul în care arată. Fiind educată în spiritul frumuseţii naturale, mă îndoiesc, totuşi, că ar fi tentată să încerce o astfel de intervenţie. I-aş argumenta, însă, de ce nu cred că ar avea nevoie de acest pas. Eu cred că multe fete tinere apelează la fillere şi injectabile în lipsă de informaţie şi fără a cunoaşte reacţiile adverse, complicaţiile care pot apărea.

Cum v-aţi planificat această vară ca familie? Veţi pleca undeva în vacanţă?

Ţinând cont de programul lui Dan, o vacanţă împreună e aproape imposibilă vara asta. Practic, când Dan ia vacanţă, Jennifer e la şcoală, iar când ea începe vacanţa pe 5 iulie, Dan se întoarce la antrenamente. Aşa că, după terminarea campionatului, o să avem două săptămâni împreună în Dubai.

Foto: Sorin Stana

Modifică Setările