News

INTERVIU EXCLUSIV FLAVIO BRIATORE: "Prioritatea mea e să petrec timp cu fiul meu"

INTERVIU EXCLUSIV FLAVIO BRIATORE: "Prioritatea mea e să petrec timp cu fiul meu"

Vorbeşte rar despre el însuşi. Succesul în afaceri a vorbit mai mereu pentru el. Dar şi controversele, care uneori îţi pot fi de ajutor, aşa cum a mărturisit Flavio Briatore, care a acceptat să stea de vorbă cu revista OK! despre feţele lui mai puţin cunoscute

Născut în Verzuolo, în Alpii Maritimi, Flavio Briatore (67) este fiul unor profesori de şcoală elementară pe care azi lumea îl ştie datorită succesului în Formula 1, dar şi în afaceri. Brandul lui, Billionaire, a ajuns şi la Bucureşti în toamna trecută, când Briatore a inaugurat aici, cu partenerul său de afaceri, Philipp Plein, primul showroom Billionaire Couture. Cu un palmares de cuceritor din care nu lipsesc numele de femei celebre, Flavio a făcut pasul spre altar în 2008, cu modelul Elisabetta Gregoraci, care i-a dăruit un fiu, Flaco, azi în vârstă de şapte ani. O viaţă trăită la maximum, marcată de extravaganţe, succese, dar şi controverse, care au vorbit de la sine despre omul de afaceri italian... Dincolo de toate acestea, ce spune chiar Briatore despre Briatore aflaţi din acest interviu exclusiv.

Phillip Plein a deschis un magazin Billionaire toamna trecută în Bucureşti. A fost un eveniment foarte aşteptat, la care ai fost şi tu prezent. Spune-mi în câteva cuvinte ce impresie ţi-a făcut România, cu ce imagine ai rămas după ce ai plecat?
Flavio Eu m-am întors, de fapt, la Bucureşti pentru inaugurarea magazinului. Am fost prima oară în Bucureşti acum multă vreme cu Renault şi piloţii mei de Formula 1 pentru un eveniment special, cred că în urmă cu zece ani. A fost o surpriză plăcută cum am regăsit oraşul după un deceniu – l-am redescoperit mai interesant, mai vibrant, cu oameni îndrăgostiţi de modă şi preocupaţi de stil. Cât despre viaţa de noapte, e un capitol la care Bucureştiul stă excelent şi e în creştere...

Flavio şi Philipp Plein

Care este, de fapt, povestea brandului original Billionaire, pe care l-ai fondat?
Linia masculină de haine Billionaire a fost concepută ca o extensie naturală a brandului Billionairelife, compania de entertainment de lux pe care am fondat-o şi care cuprinde restaurante şi nightcluburi sub diverse nume: Billionaire Porto Cervo, Twiga Monte Carlo, London şi Versilia, Billionaire Mansion Dubai printre altele.
Vizita în România ai făcut-o împreună cu Philipp Plein. Sunteţi parteneri la Billionaire, aveţi o colaborare strânsă. Cum te înţelegi cu el?
Cred că Phillip este partenerul perfect pentru colecţia de haine Billionaire. Are viziune, are succes cu propriul brand şi este pe drumul cel bun pentru a dezvolta afacerea noastră într-un brand global. Pe lângă asta, îmi este un prieten foarte bun, ne vedem des, discutăm afaceri, facem schimb de idei, dar ne şi distrăm împreună.
Acum 20 de ani spuneai că nu te vezi urmărind seriale la TV sau ieşind cu câinele la plimbare, fiindcă îţi place să trăieşti intens. Nici azi nu te văd făcând asta şi totuşi – cum s-a schimbat viaţa ta de când te-ai căsătorit?
Şi acum lucrez intens, dar prioritatea mea a devenit aceea de a petrece cât mai mult timp de calitate cu familia, cu fiul meu, Falco. Călătoriile mele de afaceri au devenit foarte scurte, sunt mai disciplinat. Când nu călătoresc, plec devreme de la birou ca să ajung mai repede acasă la el.
Eşti cunoscut pentru extravaganţele tale. Care este cel mai scump cadou făcut soţiei tale, Elisabetta?
Inelul ei de logodnă.

Briatore, împreună cu soţia şi fiul lor.

Ce-l vezi făcând pe Falco în viaţă? Spre ce a arătat că are înclinaţii până la vârsta asta?
Are de pe acum, de mic, simţ practic şi nas pentru afaceri, dar îi plac şi sporturile, precum fotbalul. Însă are doar 7 ani, deci e prea devreme să spun. Eu îl voi încuraja şi susţine dacă jobul ales îl va face fericit.
Cu siguranţă îţi aminteşti primul tău job. Care a fost? Şi care a fost prima ta afacere de succes?
Primul job a fost agent de asigurări. Băteam din uşă-n uşă. Aveam 21 de ani. Asta s-a şi transformat în prima mea afacere de succes, fiindcă am devenit cel mai bun agent, cu cele mai multe asigurări vândute pe zona mea în doar două luni.
Ai avut o relaţie care a pendulat între dragoste şi ură cu Formula 1. Acum această a doua căsnicie a ta este foarte puternică. Care e cea mai bună lecţie pe care ai învăţat-o de la lumea Formulei 1?
Că întotdeauna trebuie să vrei mai mult şi să nu te relaxezi niciodată. Formula 1 este foarte competitivă şi la fiecare Grand Prix, te confrunţi cu posibilitatea unui mare eşec sau a unei victorii splendide. Şi trebuie să faci alegeri raţionale, care să nu fie dictate de pasiune. De altfel, asta e filozofia mea cu toate business-urile mele.
Dintre toţi cei din lumea F1, cea mai îndelungată prietenie şi colaborare e cea cu Fernando Alonso, care ţi-a şi fost şoferul oficial la nuntă.
L-am descoperit pe Fernando când avea 17 ani şi a crescut cu mine şi alături de echipă. Dincolo de marea admiraţie reciprocă ce ne leagă, am o mare afecţiune pentru el, ţin mult la Fernando, iar eu pentru Fernando sunt unul dintre cei mai de încredere sfătuitori.

Flavio Briatore şi Fernando Alonso

Ce maşină îţi place să conduci acum?
Eu nu conduc niciodată. Am şofer. E mai uşor aşa şi pot lucra în maşină la laptop. Dar când merg cu familia în Kenya în vacanţă, îmi mai place să mă urc la volanul Range Rover-ului meu.
Controversa poate ajuta un brand, un business?
Câteodată. Eu lucram cu Benetton în anii controversatei campanii a lui Oliviero Toscani (n.r. care a făcut reclamă brandului cu o serie de imagini menite să şocheze sau să intrige, precum o călugăriţă sărutând un preot). N-aveam bani mulţi să investim în publicitate, dar imaginile lui controversate au stârnit vâlvă în întreaga lume... Totuşi, trebuie să existe o limită, să ai cantitatea potrivită de controversă, prea multă poate afecta vânzările.
Ierţi oamenii care te trădează sau te dezamăgesc?
În viaţa mea profesională, nu uit niciodată lucrurile astea, dar câteodată iert. Iar câteodată mă prefac că iert, dacă asta ajută afacerile...
Care ar fi cel mai bun sfat despre viaţă pe care i l-ai da acum băiatului tău de 7 ani?
Vreau să-l fac să înţeleagă că are o viaţă cu adevărat privilegiată, dar care nu i se cuvine şi care nu trebuie să-l transforme într-un răsfăţat. Va trebui să-şi trăiască propriile experienţe care să-l maturizeze, să muncească pentru ca să primească ceea ce merită. Îl educ în aşa fel încât să fie un om independent, puternic, să-şi dezvolte propriile pasiuni şi atuuri.
Dar un sfat despre femei pe care i l-ai da lui Falco?
Să nu-şi închidă viaţa într-o relaţie prea devreme, când e prea tânăr.
Iar sfatul pe care ţi l-ai da ţie la 20 de ani?
Acelaşi pe care i l-am dat fiului meu, fiindcă vorbesc despre el de parcă ar avea 20 de ani.
Care consideri că sunt cele trei mari realizări ale vieţii tale?
Fiul meu. Iar profesional, cele 7 titluri mondiale în Formula 1 şi business-ul Billionairelife, care are peste 1.200 de angajaţi în întreaga lume. E o mare responsabilitate să creezi locuri de muncă pentru atât de mulţi oameni.

Modifică Setările