Interviu

Interviu Jerry O’Connell: „Ştiu multe despre România. Ar trebui să primesc cetăţenia!“

Interviu Jerry O’Connell: „Ştiu multe despre România. Ar trebui să primesc cetăţenia!“

CARTER - SEASON 1 - EPISODE 103

Am stat de vorbă prin telefon, via Los Angeles, cu unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai anilor ‘90, starul serialului “Carter”.

Nu ai cum să nu-l ştii pe actorul de 44 de ani. Ochii lui albaştri electrizanţi sunt cartea de vizită a unui star din generaţia lui Tom Cruise, River Phoenix şi Corey Feldman, pe care îl recunoşti cu siguranţă din filmele anilor ‘90. Dacă nu chiar din cel în care a debutat la doar 11 ani, Prietenie/Stand by Me, clasica peliculă regizată de Rob Reiner.

Sau poate că-l cunoşti şi prin prisma soţiei sale, superba Rebecca Alie Romijn (fosta soţie a lui John Stamos), cu care este căsătorit de 11 ani şi care i-a dăruit acestuia o pereche de gemene, pe Dolly Rebecca-Rose şi pe Charlie Tamara-Tulip (9).

Jerry revine în forţă cu un rol în cel mai nou serial produs de Sony Pictures, Carter, pe care îl poţi urmări în fiecare marţi, de la ora 22.00. Un serial ce propune întâlnirea cu Harley Carter, prezentatorul unuia dintre cele mai de succes show-uri cu detectivi de la Hollywood, care se reîntoarce în orăşelul natal din Canada şi se foloseşte de talentul său actoricesc şi experienţa show-ului său TV pentru a deveni un detectiv adevărat.

Jerry nu este singurul nume mare din distribuţia noului serial AXN, actorul având şansa de a filma alături de o fostă colegă de facultate, Sydney Poitier (Sam), fiica celebrului actor cu acelaşi nume.

Timp de 10 episoade, Carter (Jerry) şi prietenii lui rezolvă diferite crime care pun pe jar liniştea oraşului şi se confruntă cu răsturnări de situaţie, momente amuzante, dar şi pline de suspans.

Jerry şi Sydney Poitier

Sunt atâtea seriale cu detectivi şi investigaţii la TV, în acest moment. În ce fel este deosebit serialul în care joci, Carter?

Jerry O’Connell Serialul ăsta se amuză, într-un fel, de genul ăsta de producţii care se bazează pe procedura poliţienească. Aici, este vorba despre un tip care lucrează la o emisiune de investigaţii şi care se foloseşte, cumva, de regulile televiziunii pentru a rezolva o crimă. Se ia în râs genul clasic de serial cu detectivi şi acesta este modul în care Carter este diferit.

Ce anume din personajul tău, Carter, admiri cel mai mult la el? Mă refer la caracterul lui.

Este un tip care le rămâne loial prietenilor vechi. Un tip care se mută din Hollywood înapoi în micul orăşel în care s-a născut şi-şi ajută prietenii la rezolvarea crimelor. Eu nu cred c-aş putea să mă mut înapoi în oraşul natal doar pentru a-i ajuta pe oamenii cu care am crescut într-o anumită chestiune. Îmi pace prea mult vremea din Los Angeles, mai ales pe timp de iarnă.

Cum te-ai înţeles cu colega ta din distribuţie, fiica lui Sydney Poitier?  L-ai întâlnit sau ai avut şansa să lucrezi şi cu celebrul ei tată?

Nu, nici nu l-am întâlnit, nici nu am lucrat cu el. Dar am fost la facultate cu fiica lui, pe care o cheamă tot Sydney. Am urmat împreună Universitatea din New York. Aşa că ne ştiam din facultate şi ne-am înţeles de minune. În primul rând, este o femeie superbă, iar acest lucru este foarte important pentru serial. În plus, ea aduce un plus de seriozitate show-ului. Iar asta e important, pentru că face ca momentele amuzante să fie mai amuzante, iar pe cele serioase mai serioase. Suntem norocoşi că o avem în serial.

Dacă ar fi să joci într-un serial faimos cu detectivi, pe care l-ai alege şi de ce?

Am fost mare fan al serialului “Miami Vice”, când eram puşti. Mi-a mai plăcut şi “Castle”, difuzat pe canalele Sony-AXN.  Am întâlnit-o pe Stana Katic şi mi-a plăcut şi personajul ei din serialul  “Absentia”, filmat la vecinii voştri, în Bulgaria.

Ai putea face o schimbare precum a făcut Carter, mai târziu, în viaţa ta? Să părăseşti Hollywood-ul pentru un loc mai liniştit, chiar în Europa.

Nu, nu cred c-aş părăsi Hollywood-ul prea curând. Am o soţie (n.r. Rebecca Romijn) şi copii şi ei merg la şcoală în Los Angeles. Aşa că n-o să fac ceva atât de drastic. O să aştept să ajungă copiii mei la facultate, înainte.

Alături de soţia Rebecca Romijn şi fiicele lor

Cum s-a schimbat viaţa ta de la rolul de debut, din filmul  “Stand by Me” (film din 1986, în care Jerry a jucat rolul unui copil, alături de Wil Wheaton, River Phoenix şi Corey Feldman)?

Este de necrezut că am jucat în “Stand by Me” în urmă cu 32 de ani şi încă vorbim despre asta! Nu mi-aş fi imaginat atunci c-o să se întâmple asta. Aşa am început cu actoria şi aşa am ajuns să vorbesc acum cu voi. Mi-a schimbat viaţa în mod drastic şi a fost o experienţă extraordinară.

Fizic, nu te-ai schimbat prea mult faţă de cum erai în filmele de debut. Care este secretul tău?

Am un foarte bun doctor care mă injectează cu Botox. (râde) Fac ceva sport, dar nu foarte des. Sunt mai degrabă leneş, aş putea să fac mai multă mişcare. Dar mănânc bine, mă dau în vânt după colţunaşi. Ştii că sunt de origine poloneză, nu-i aşa? Numele bunicului meu era Witkowski, a emigrat în State la începutul anilor 1900.

Dar despre România ce ai auzit? Cunoşti români celebri, precum Nadia Comăneci?

Da, desigur. Toată lumea a auzit de Nadia Comăneci. Şi am avut un prieten bun la clasa de gramatică, care este român. Sunt mulţi români în New York, acolo unde am crescut.

Dracula, Transilvania, ce mai ştii legat de România?

Ştiu că un român a inventat avionul cu reacţie. Aşa este? Numele lui era Henri Coandă.

Corect.

Şi mai ştiu că Nadia Comăneci a fost prima gimnastă din lume care a primit o notă de zece. Am dreptate, nu-i aşa?

Da, aşa este!

Cred că am răspuns destul de bine la examenul meu legat de România. Ar trebui să primesc cetăţenia!

Foto: AXN, Guliver/Getty Images

Modifică Setările