Interviu

INTERVIU Tim Daly, bărbatul special din viaţa lui Téa Leoni: „Ne ştim încă din liceu!“

INTERVIU Tim Daly, bărbatul special din viaţa lui Téa Leoni: „Ne ştim încă din liceu!“

În serialul AXN „Doamna Ministru“, actorul de 63 de ani se iubeşte cu personajul interpretat de Téa Leoni.

Pe micile ecrane, ei sunt Henry şi Elizabeth McCord. Dar şi în viaţa de zi cu zi, cei doi actori formează una dintre cele mai discrete perechi de la Hollywood, Tim şi Téa (53), fosta nevastă a lui David Duchovny, iubindu-se matur încă din anul 2014. Cei doi sunt, aşadar, un caz aparte, formând un cuplu atât pe ecrane, cât şi dincolo de ele.

Relaţia lor a început la câteva luni după lansarea serialului în State şi la şase luni după divorţul lui Leoni de Duchovny. Atât Téa, cât şi Tim au la activ două mariaje încheiate şi ambii sunt părinţi de câte doi copii. Serialul „Doamna Ministru”, care o readuce pe Téa Leoni pe micile ecrane după o lungă absenţă, cu Morgan Freeman producător executiv, se concentrează pe povestea lui Elizabeth McCord, fost profesor şi analist CIA, recent numită în poziţia de Secretar de stat al SUA. Aceasta va trebui să înveţe să jongleze cu noile responsabilităţi, fără a-şi ignora soţul (Tim Daly) şi pe cei doi copii.

OK! a stat de vorbă cu Tim Daly, actorul care-i dă replica iubitei lui din viaţa reală în serialul AXN, şi a aflat mai multe despre această producţie.

Ce îţi place cel mai mult la Henry, personajul pe care îl interpretezi în “Doamna Ministru”?

Are propria lui viaţă. Este o persoană împlinită şi nu a intrat în discuţie că succesul soţiei sale sau notorietatea ei ar submina în vreun fel ceea ce face. Şi cred că este o lecţie importantă pentru bărbaţii din cultura americană şi din toate culturile că nu există nici un fel de plăcintă care să fie de împărţit între soţ şi soţie şi, cu cât unul are mai mult, celălalt are mai puţin.

Cine este Henry?

Este un fel de superstar în lumea academică. Este profesor de religie şi este expert în catolicismul medieval. Dar, pe de altă parte, este veteran al Marinei, un pilot marin, a pilotat avioane F-18 în Irak.

De ce este atât de important de arătat relaţia de cuplu dintre cei doi?

Ceea ce face ca aceşti oameni să fie credibili, în cele din urmă, este că ei trec prin aceleaşi momente sau întâmplări prin care trec şi oamenii obişnuiţi, doar că ei au funcţii înalte. Îşi schimbă locul de muncă şi se mută, se ocupă de aceşti copii care au vârste diferite. Este o explorare fascinantă a familiei, a unei familii pe care o cunoşti, pentru că mama se întâmplă să fie Secretarul de stat al SUA.

Ce îţi place cel mai mult la personajul tău?

Îl iubesc pentru că are, după cum ştiţi, o căsnicie de peste 20 de ani care este cu adevărat vie. El şi soţia sa, Elizabeth, sunt o echipă bună.

Ce aduce Téa Leoni personajului principal din “Doamna Ministru”, Elizabeth?

O ştiam pe Téa dinainte, pentru că am mers la aceeaşi liceu, care este acest internat îngrozitor din Vermont. Şi ştiu că oricine poate supravieţui acelei şcoli este o persoană unică şi interesantă şi Téa este, ştii, ea este o luptătoare. Chiar o ador şi cred că vom fi un cuplu fantastic pe micul ecran.

Cum ai explica chimia pe micul ecran cu Téa Leoni?

Téa şi cu mine ne înţelegem atât de bine şi ne simţim tare bine când lucrăm împreună. Dacă această chimie este bună, sunt încântat, pentru că ne face plăcere să fim unul în compania celuilalt. Tea este o femeie incredibilă şi ne distrăm împreună. Lucrăm din greu şi ne distrăm foarte mult.

Foto: AXN