Vedete

Ioana Ginghină: "Căsătoria nu este întotdeauna mic dejun la pat şi sex pasional în fiecare noapte"

Ioana Ginghină: "Căsătoria nu este întotdeauna mic dejun la pat şi sex pasional în fiecare noapte"

A învăţat din greşeli, iar acum le împărtăşeşte şi altora din experienţa ei de viaţă. Ioana Ginghină are convingerea că într-o căsnicie ambii parteneri trebuie să depună un anumit efort, să îi acorde atenţie celuilalt, să nu neglijeze anumite responsabilităţi şi să nu uite de momentele intime din dormitor.

“Căsătoria este o muncă grea, este un job, la fel ca şi meseria de părinte. Căsătoria nu este întotdeauna mic dejun la pat şi sex pasional în fiecare noapte.

O căsătorie sănătoasă necesită o comunicare clară, respect şi satisfacţie emoţională şi fizică.
Prea mulţi oameni rămân în căsnicii mediocre atunci când ar putea să aleagă mai multă satisfacţie în viaţa lor.
Să ne înţelegem, eu sunt pentru relaţii frumoase, pentru familie şi pentru căsnicie. Însă nefericirea aduce frustrare, ură şi rezultatul poate fi, o familie nefericită, trăind într-un mediu toxic.
Am învăţat asta pe pielea mea şi poate că experienţa mea te ajuta să îţi salvezi sau nu căsnicia”, spune Ioana

Actriţa crede că un mariaj nefericit atinge mai multe puncte.

Critica. Nu vorbim aici despre faptul că te apuci să critici un subiect anume, o ştire, un film care nu are legătură cu tine şi partenerul tău. Însă dacă aceasta este îndreptată de la el către tine sau de la tine către el constant, atunci devine o mare problemă.
Când există o critică frecventă în relaţia voastră, atunci unul dintre voi se simte la fel de des atacat, respins, rănit şi asta nu duce decât la despărţire.

Dispreţul. Acesta este momentul în care unul dintre parteneri se simte dispreţuit, batjocorit şi asta nu este atât de greu de făcut. Lipsa de respect faţă de acţiunile partenerei sau partenerului tot dispreţ se numeşte, chiar şi ochii daţi peste cap.

Defensivitatea. Dacă eşti criticat constant, în mod natural, vei deveni defensiv. Aceasta apare şi atunci când există o problemă în asumarea responsabilităţilor pentru acţiunile noastre. De exemplu unul dintre voi promite că va spăla vasele sau că va face baie copilului, dar din varii motive nu se va ţine de promisiune. Atunci, în loc să-şi ceară scuze şi să recunoască că a greşit, va începe să găsească scuzele pentru care nu a făcut asta.

Zidul de piatră. În loc să comunice problemele din relaţie, unul dintre parteneri alege să se închidă.
Este atât de frustrant şi de umilitor să nu ştii ce se întamplă de fapt cu partenerul sau partenera ta, să trăieşti aşa, într-o stare permanentă de confuzie, care să te machine uşor pe interior, până când te distruge bucăţică cu bucăţică.

Nu mai faceţi sex: când abia mai faci sex şi eşti blocat într-o relaţie fără relaţii intime, atunci este o mare problemă. Într-o relaţie de iubire nu trebuie să lipsescă intimitatea şi conexiunea fizică, care sunt elemente importante ale căsătoriei.

Nu mai petreceţi timp împreună: dacă tu şi soţul tău petreceţi mai mult timp separat şi preferaţi să vă distraţi separat, atunci ar trebui să vă puneţi nişte semne de întrebare.
 

Modifică Setările