Vedete

Iuliana Tudor, desert special pentru sărbători. Cum se prepară

Iuliana Tudor, desert special pentru sărbători. Cum se prepară

Iuliana Tudor are întotdeauna pe masa de sărbători o prăjitură specială, cu care poate da gata pe oricine. Reţeta este una moştenită.

Desertul se prepară simplu„Ingrediente: ½ cană de zahăr  se pune la ars pe foc mic într-o cratiţă până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă şi se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mişcări uşoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriţă amoniac şi făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine.

Pentru cremă e nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră şi se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiţă la foc mic până capătă consistenţă de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt. Când s-au răcit ingredientele, se pregăteşte prăjitura: se pune o foaie, un strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie, un strat de cremă, apoi gem şi tot aşa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele.

Zilele acestea, Iuliana Tudor vă aşteaptă să vă implicaţi în Proiectul Banca de Alimente, derulat de Crucea Roşie de mai bine de 10 ani. Peste 200.000 de familii din România au putut lupta pentru visurile lor pentru că una dintre nevoile lor de bază a fost îndeplinită cu ajutorul donaţiilor de alimente.

Modifică Setările