News

Jack Nicholson, o viaţă de film. A aflat la 37 de ani că sora îi era, de fapt, mamă

Jack Nicholson, o viaţă de film. A aflat la 37 de ani că sora îi era, de fapt, mamă camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Jack Nicholson este pe scenă de peste 60 de ani, iar cu rolurile sale a ajuns la sufletul fiecăruia dintre noi. Legendarul actor a sărbătorit în urmă cu două zile 83 de ani, un bun prilej de a răscoli puţin în istoria vieţii sale.

Numele său complet este John Joseph Nicholson şi s-a născut în New York, dar a crescut în Neptun City. Motivul pentru care a venit pe lume departe de familia sa ţine de anumite circumstanţe. Mama lui, June, era adolescentă, aşa că părinţii ei au făcut tot posibilul ca naşterea să se producă în secret. Deşi la început nu se ştia cine era tatăl său, muzicianul Don Furcillo a recunoscut ulterior că avea o relaţie cu June la vremea respectivă.

Pentru a proteja reputaţia familiei, June a născut într-un alt oraş, iar mama ei, Ethel, l-a preluat  pe Jack şi a făcut pe toată lumea să creadă că era fiul ei. Chiar şi Nicholson a crescut convins fiind că cea care îi dăduse viaţă îi era soră.

A aflat adevărul despre familia sa când avea 37 de ani şi era deja celebru. Faptele au fost dezvăluite de revista Time, iar asta după ce un jurnalist de publicaţia respectivă a încecat să  creioneze o poveste despre actorul de Oscar. Din păcate, June şi Ethel erau deja moarte la acel moment.

În tinereţe, Nicholson încearcă numeroase joburi, printre care şi cea de salvamar, şi încearcă să economisească ceva bani, După absolvirea liceului, se mută la Los Angeles, unde locuieşte cu June. Treptat îşi face intrarea în showbiz  şi devine asistentul animatorilor William Hanna şi Joseph Barbera, cunoscuţi pentru conceperea serialului de desene animatecu  „Tom & Jerry”. Dacă nu ar fi devenit actor, Jack ar fi fost, cu siguranţă, ilustrator la Hollywood.

Avea 21 de ani când a apărut pentru prima dată pe marele ecran în drama „Cry-Baby Killer”. Filmul a fost doar primul dintr-o serie de colaborări cu regizorul Roger Corman. Cu toate astea, cel mai important rol al său de la începutul carierei este cel al pacientului masochist din filmul „Micul magazin al ororilor”, din 1960.

O vreme împarte o casă din Santa Monica cu colegul Marlon Brando şi îl au ca vecin pe Warren Beatty. Mulholland Drive ajunge să fie cunoscută drept “Strada băieţilor răi”.

După moartea lui Brandon din 2001, Nicholson a chiar achiziţionează faimoasa proprietate din respect pentru fostul său coleg.

Când a obţinut rolul Joker în celebrul film „Batman”, Nicholson era deja o legendă. Acesta este motivul pentru care a stabilit  cu Tim ca un procent  din toate drepturile să îi revină lui. Până acum, Nicholson a câştigat aproximativ 60 de milioane de dolari pentru acest rol, iar asta datorită spiritului său întreprinzător.

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările