Dosarele VIP

Jared Leto, despre logodna cu Cameron Diaz, concerte rock, secta lui şi transformările din filme. "Mestecam pielea pantofilor ca să-mi potolesc foamea"

Jared Leto, despre logodna cu Cameron Diaz, concerte rock, secta lui şi transformările din filme. "Mestecam pielea pantofilor ca să-mi potolesc foamea" camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Star rock, actor cameleonic, lider de sectă, alpinist neînfricat, fashion connoisseur, dezvoltator imobiliar, artist conceptual şi împătimit al tehnologiei. Joacă multe roluri, fiecare mai provocator decât altul

“Zici că-i Isus! Sunt discipolul lui!”, exclama Jean-Marc Vallée în asentimentul multora. Regizorul filmului Dallas Buyers Club (2013) ridica în slăvi pregătirea lui Leto (49) pentru rolul de femeie transsexuală bolnavă de SIDA, care i-a adus şi Oscarul. Actorul a slăbit 13kg, s-a epilat pe tot corpul şi a mers numai pe tocuri la filmări, iar efortul său a fost răsplătit nu numai cu statueta de aur, ci şi cu o notorietate fără precedent. „Isus s-a născut pe 25 decembrie. Iar Jared, pe 26 decembrie”, a punctat apoi şi GQ britanic. Nu-l considera vreun Mesia pe cel care are propria sectă, însă îl desemna salvatorul tuturor covoarelor roşii din lume. Până la urmă, cine poate uita apariţia lui şocantă de la Gala Met 2019, când s-a prezentat cu propriul cap, o proteză extrem de reuşită, ca accesoriu preferat?! Sau restul ţinutelor lui de gală aproape la fel de frapante.

Să nu uităm că Leto este fiul unei hippie-oate, care l-a încurajat de mic să-şi etaleze latura artistică, libertatea de creaţie, spiritul neîncătuşat. Iar, atunci când nu simte toate privirile aţintite asupra sa, excentricul star hollywoodian semnează proiecte întregi sub pseudonimul Bartholomew Cubbins, îşi rătăceşte singurul Oscar pe care l-a câştigat (şi pe care nu-l mai găseşte de trei ani), se laudă că spărgea, în adolescenţă, casele oamenilor doar ca să observe cum trăiau, îşi şochează colegii de platou cu animale moarte ca să-i pregătească pentru scenele intense ce urmează, îşi ia lupi ca animale de companie şi este probabil singurul om de pe lumea asta care n-a ştiut că începuse pandemia, anul trecut.

Starea de urgenţă instituită în Statele Unite şi-n restul lumii în martie 2020 l-a luat complet prin surprindere pe Jared, care se afla deja izolat în deşert şi făcea yoga şi meditaţie de vreo două săptămâni bune. Rupt complet de realitate şi de orice mijloc de comunicare, actorul a avut şocul vieţii lui în Los Angeles, când s-a întors acasă şi a descoperit întreaga planetă încremenită. Atât de tipic lui Jared Leto, care parcă trăieşte, zi de zi, într-o lume doar a lui! Cu toate astea, vedeta reuşeşte să lase deoparte boemia-i caracteristică şi să se transforme, c-o precizie aproape bolnăvicioasă, în personaje memorabile pe marele ecran. Cum e Paolo Gucci, pe care-l interpretează în filmul lui Ridley Scott, House of Gucci (2021), care va fi lansat pe 24 noiembrie.

Modifică Setările