News

Jim Carrey vorbeşte despre depresia care l-a stăpânit ani la rând: "Nu-mi pasă ce vor crede oamenii despre mine"

Jim Carrey vorbeşte despre depresia care l-a stăpânit ani la rând: "Nu-mi pasă ce vor crede oamenii despre mine"

A ajuns faimos în anii '90 cu rolurile sale în cele mai tari comedii ale acelei perioade, filmele sale având succes în lanţ, dar acum doi ani viaţa sa o luat o altă turnură din momentul în care iubita  Cathriona White  s-a sinucis, iar el a fost învinuit de gestul necugetat al femeii cu 25 de ani mai tânără. A fost complet distrus la înmormântarea iubitei tinere. A intrat într-un con de umbră, nu i-a mai păsat de cum arată, a slăbit considerabil şi a fost personajul principal într-o depresie ce părea fără sfârşit. Jim Carrey a recunoscut că s-a luptat cu gândurile negre, dar acum insistă că a depăşit  în mare măsură aceste momente. Într-un interviu recent pentru I news , starul în vârstă de 55 de ani a spus că se simte "uneori fericit". "În acest moment nu sunt depresiv. Nu experimentez starea de depresie. Am fost în aşa ani la rând, dar acum, când vine ploaia, plouă şi se duce. Nu rămâne suficient de mult pentru a mă scufunda şi a mă îneca", a mărturisit într-un mod metaforic starul. Iubita  s-a sinucis, iar el a fost acuzat de moartea ei. A fost o vreme când starul era unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, unul dintre cei mai cunoscuţi comedienţi, dar pierderea iubitei sale l-a făcut de nerecunoscut. A fost acuzat de moartea iubitei şi târăt de familia acesteia într-un proces pe fondul unei moarţi ilicite, iar asta şi suferinţa de a pierde pe cineva drag l-au făcut să cadă într-o depresie cumplită. A lăsat în urmă celebritatea şi apariţiile în spaţiul public au fost destul de rare: "Nu-mi pasă ce vor crede oamenii despre mine după moartea mea. Tot ceea ce vreau este ca ei să vadă în mine o energie pozitivă, un miros plăcut pluteşte în urma mea."

Actorul nu are regrete cu privire la cariera pe care a avut-o cândva, dar care a pălit în ultimii ani, acea carieră care l-a îmbogăţit  şi care i-a asigurat un loc de seamă printre vedetele de la Hollywood. "Sunt în regulă cu tot ceea ce s-a întâmplat, chiar şi cu oribilul pe care îl cunoaşteţi, în ceea ce priveşte viaţa mea şi arta. Am multe satisfacţii când mă uit înapoi la lucrurile astea. Cu toate acestea, a continuat să spună că încă mai are zile negre: "Se întâmplă lucruri cu adevărat bune, dar există şi ceva rău."

Aşa arată actorul acum, mult mai slab şi cu un zâmbet forţat pe buze. Fotografiat la Festivalul de Film de la Veneţia, anul acesta.

Confirmă ieşirea din depresie, dar comportamentul şi vorbele sale par să-l contrazică. Vorbind despre pictură, o pasiune veche a actorului, Jim a mărturisit că în viaţă este ca în artă, poţi strica totul într-o secundă. "Prin tot ceea ce fac risc să stric totul dintr-o singură mişcare. De multe ori spun <<Doamne, dacă asta nu funcţionează! Am depus mult efort în acest tablou! >>. Dar dacă nu o fac, nu  ajung la ceva sublim, la ceva care poate fi cu adevărat impresionant. Acestea sunt întotdeauna riscurile pe care trebuie să mi le asum şi care mă împing până în punctul de a distruge ceva la care ţin foarte mult."Această fisolofie pare că se potriveşte perfect cu întâmplările din viaţa sa. Şi-a asumat riscuri, chiar dacă l-au împins la extreme şi uneori a pierdut mult.

Foto: Arhiva OK!