Fashion

John Galliano revine în modă

John Galliano revine în modă

După ce, în 2011, a fost concediat de Casa Dior, în urma scandalului cu tentă antisemită în care a fost implicat, creatorul de modă şi-a anunţat revenirea în industria modei.

În martie 2011 a fost înlăturat din funcţia de director de creaţie al casei Dior, în urma unui scandal cu implicaţii antisemite. Acum, el şi-a anunţat revenirea în lumea modei cu o prezentare la Săptămâna Modei de la New York.

Înainte de prezentarea de la New York, Galliano va locui, pentru trei săptămâni, în studioul newyorkez al designerului Oscar de la Renta.

„John şi cu mine ne cunoştem de mulţi ani şi eu sunt un mare admirator al talentului său. A muncit îndelung pentru a se recupera şi sunt fericit că-i pot oferi şansa de a reveni în lumea modei şi de a se reacomoda cu un mediu în care şi-a demonstrat din plin creativitatea“, a declarat De la Renta pentru „Vogue“.

De la concedierea lui de la Dior, Galliano a creat doar două colecţii şi rochia de mireasă a lui Kate Moss. Au existat, e-adevărat, zvonuri cum că ar urma să fie numit director de creaţie al proaspăt relansatului brand Schiaparelli, dar nu s-a concretizat nimic în acest sens.


Cert este că, din 2011 şi până în prezent, John Galliano s-a luptat cu dependenţa de alcool, somnifere şi Valium, vicii care au stat, de altfel, la baza scandalului iscat de acesta într-un restaurant din Paris, când a proferat o serie de injurii cu caracter antisemit la adresa unui cuplu prezent în local.„Sunt un alcoolic“
, a spus atunci Galliano pentru WWD. „Am fost la dezintoxicare în ultimii doi ani. După ce mai mulţi ani m-am luptat să nu beau niciun pic, am căzut din nou în capcanele viciului. Am spus şi am făcut lucruri care i-au rănit pe alţii, mai ales pe membrii comunităţii evreieşti. Mi-am exprimat regretul profund, în particular şi public, pentru toate aceste neajunsuri pe care le-am generat şi voi continua să îmi prezint scuzele. Voi încerca în continuare să îmi reabilitez imaginea în ochii celor pe care i-am rănit“, a continuat acesta.

Foto: Reuters

Modifică Setările