News

John Lennon, violent cu fosta soţie şi cu fiul lor: „Loveam femeile, orice femeie, nu ştiam să mă exprim altfel”

John Lennon, violent cu fosta soţie şi cu fiul lor: „Loveam femeile, orice femeie, nu ştiam să mă exprim altfel” camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Mulţi agresori se ascund în spatele imaginii de om bogat, faimos şi talentat şi durează ani, dacă nu chiar decenii, până ce lumea să-şi dea seama de felul lor real de-a fi. În cazul fostului membru al trupei The Beatles, nici măcar nu şi-a pus cineva problema că n-ar fi acea persoană pacifistă, acel hippie care îndemna la pace şi iubire.

Lennon, care a fost împuşcat mortal în decembrie 1980, a fost nu numai un muzician supercunoscut, ci şi soţ şi tată. A cunoscut-o pe Cynthia Powell în 1958, când studiau împreună la Liverpool College of Art. „El arăta de parcă avea să-ţi tragă un pumn imediat ce-şi îndrepta privirea spre tine”, a dezvăluit Powell într-un interviu acordat jurnalistului Alex Belfield.

Au devenit iubiţi la scurt timp, cu toate că existau deja destule semnale de alarmă legate de temperamentul lui irascibil, pe care-l considera o reacţie normală la relaţia proastă pe care o avea cu tatăl său distant. Chiar din timpul facultăţii, Lennon a devenit violent cu iubita lui. A lovit-o peste faţă, iar ea l-a părăsit. Cu toate astea, s-au împăcat trei luni mai târziu.

“Şi-a cerut iertare cu disperare”, şi-a amintit Powell. „Se întâmplase totul cu repeziciune şi nu s-a putut abţine, pur şi simplu. N-a repetat figura şi nici n-aş mai fi stat cu el dacă o făcea.”

Până şi John a recunoscut, la un moment dat, că era violent cu femeile.

Modifică Setările