News

John Malkovich, în rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache: "Un talent unic, unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol"

de admin

John Malkovich, în rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache: "Un talent unic, unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol" camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Pentru prima oară în istoria filmului românesc, un actor internaţional, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalităţi româneşti.

John Malkovich, nominalizat de două ori la premiile Oscar, îl va juca pe marele dirijor român Sergiu Celibidache, în coproductia româno-britanică "Cravata galbenă". Produs de Oblique Media şi Celi Films, sub semnătura Adelei Vrinceanu Celebidachi, Cristinei Dobriţoiu, lui Titi Rădoaie şi lui James Olivier, ”Cravata Galbenă” prezintă viaţa acestui colos al muzicii, cu excesele şi controversele sale, un om pe cât de iubit, pe atât de detestat, considerat de mulţi un geniu. Biografia lui Sergiu Celibidache este ilustrată în tuşe dure, de la copilăria grea şi până aproape de finalul vieţii, de la obscuritate şi sărăcie, până la succesul internaţional.

“Sunt încântat şi onorat să am oportunitatea să îl interpretez pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic, el este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Să îl joc pe Celibidache în ultimii ani ai vieţii sale va fi o provocare şi o călătorie fascinantă”, a spus John Malkovich despre rolul său.

Celibidache s-a născut la Neamţ, a trăit la Iaşi şi a fost alungat de acasă de tatăl său când şi-a declarat dragostea pentru muzică. După ce a trăit pe străzile Bucureştiului, a ajuns la Berlin în grija compozitorului Heinz Tiessen şi a devenit cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin. Şi-a continuat cariera pe cele mai mari scene ale lumii, fiind considerat un simbol al secolului 20. Refuzul de a face înregistrări, cât şi temperamentul său au stârnit nenumărate controverse.

Un iubitor al muzicii clasice, John Malkovich îl va juca pe Celibidache în anii maturităţii. Des Hamilton, câştigător al premiului BAFTA pentru cel mai bun casting în 2011 pentru filmul “Top boy” şi câştigător al Casting Society of America în 2019 pentru filmul "Jojo Rabbit", este directorul de casting al filmului "Cravata galbenă".

Filmul se va turna în România în primăvara-vara anului 2022, în regia fiului marelui dirijor, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariul scris de el şi de către James Olivier.

Comentarii

Modifică Setările