News

Jurnalista Corina Drăgotescu devine cetăţean american

Jurnalista Corina Drăgotescu devine cetăţean american

După cinci ani petrecuţi peste Ocean, jurnalista are totul pregătit pentru a obţine cetăţenia americană. Iată detaliile.

În 2012, Jurnalista Corina Drăgotescu anunţa că a obţinut viză de emigrare în Statele Unite după ce a participat la Loteria Vizelor.

"Am viză de emigrare în SUA începând de astăzi. Voi pleca în scurt timp ca să dau drumul la acte. Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă, mă aşteaptă un anunţ al unui alt "domn Boc" care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să mă duc în afară unde să muncesc 10 - 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, să-mi depun bani de pensie sau pentru viitorul copilului şi să reuşesc să-i ofer o viaţă normală familiei pe care o am. Pornesc pe un alt drum", mărturisea la acea vreme Corina Drăgotescu, despărţindu-se în lacrimi de telespectatorii săi de la România TV.

La începutul acestei săptămâni, chiar înainte de Sărbători, jurnalista a trecut cu brio de etapele pentru obţinerea cetăţeniei.

"Astăzi, marţi 21 noiembrie am trecut interviul şi testul pentru cetăţenia americană. În 21 decembrie depun jurământul şi atunci pot spune că sunt deja cetăţean american!", a anunţat Corina Drăgotescu pe pagina sa de socializare.

"Interviul a avut loc în San Bernardino şi a constat într-o discuţie amicală cu ofiţerul de la emigrări despre comunism şi capitalism, despre Ceauşescu şi Dracula, despre România şi limba română şi în câteva întrebări de istorie şi educaţie civică. A, şi mi-a dictat o frază să scriu.  Iar în timpul ăsta, Trump a graţiat curcanul de Thanksgiving", a mai notat ea într-o notă amuzantă.

Modifică Setările