Vedete

Jurnalistul George Dumitrescu are coronavirus: “În ciuda unor interdicţii, am intrat într-un spital unde câteva dintre cadrele medicale erau infectate”

Jurnalistul George Dumitrescu are coronavirus: “În ciuda unor interdicţii, am intrat într-un spital unde câteva dintre cadrele medicale erau infectate”

S-a protejat, dar tot s-a îmbolnvit! George Dumitrescu a fost diagnosticat cu coronavirus după ce a intrat într-un spital unde printre suferinzi se aflau şi câteva cadre medicale.

“Dragi prieteni, zilele acestea am aflat că Dracul nu e chiar atât de negru şi că Dumnezeu mă iubeşte! Şi nu ar fi pentru prima dată. Sunt infectat cu Covid 19! Sunt unul dintre cei 200.000 de români depistaţi pozitiv în această perioadă neagră de pandemie. Şi am o formă uşoară a bolii. Toate măsurile mele de prevenţie (purtarea măştii în toate spaţiile publice încă de la început, purtarea mănuşilor şi igiena personală exagerată) nu au fost suficiente, în cazul meu, la intâlnirea cu virusul. Sunt prieteni care mă întreabă “Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?” Pentru că nicio protecţie nu e perfectă şi pentru că, în ciuda unor interdicţii, am intrat într-un spital unde câteva dintre cadrele medicale erau infectate”, spune George Dumitrescu.

Primele simptome au fost febra şi frisoanele, cu valori moderate, care nu au durat mai mult de două zile. “Asociat am simţit dureri musculare suportabile şi o stare generală proastă. Apoi, brusc, 3 zile de bine. În a şasea zi mi-a dispărut mirosul, care mi-a reaparut în totalitate după alte câteva zile. Starea mea nu a necesitat internarea în spital. Sunt în a 17 a zi de la primul simptom şi a 9 a de la diagnosticare. Sunt izolat la domiciliu şi nu am niciun simptom. Aştept cu nerabdare şi responsabilitate să depăşesc perioada aceasta pentru a putea dona plasmă şi, astfel, să pot salva măcar o viaţă.

Vă implor să purtaţi masca de protecţie peste tot, în orice loc public vă aflaţi. Purtaţi şi mănuşi şi staţi departe, pe cât se poate, de semeni. Protejaţi-vă parinţii şi bunicii, ei sunt cei mai fragili în faţa acestei boli. Să ne revedem sănătoşi!”

 

 

Modifică Setările