News

Justin Biber, diagnosticat cu o boală care îi poate aduce moartea

Justin Biber, diagnosticat cu o boală care îi poate aduce moartea

A fost acuzat că se droghează, dar afecţiunea de care suferă l-a schimbat în totalitate. Justin Biber a făcut o dezvăluire cutremurătoare: a fost diagnosticat cu boala Lyme, o afecţiune transmisă de căpuşe.

Artistul canadian de 25 de ani a ieşit la rampă cu o mărturisire zguduitoare după ce a fost acuzat că a devenit dependent de metamfetamină.  “Nu şi-au dat seama că am fost diagnosticat recent cu boala Lyme, şi că, în plus, am suferit de o formă gravă de mononucleoză cronică, afecţiune care mi-a afectat pielea şi funcţiile creierului, nivelul de energie şi sănătatea general”, a fost mesajul postat de Biber, conform CNN.

În boala Lyme simptomele apar pe parcursul mai multor etape. În prima fază, mai exact în primele 1-4 săptămâni din momentul înţepăturii, eritemul devine vizibil şi se măreşte de a o zi la alta. În cel de-al doilea stadiu, infecţia se răspândeşte prin sânge şi ajunge să afecteze mai multe organe, de aceea apar simptome precum durerea şi slăbiciunea musculară, dar şi incapacitatea de a folosi muşchii feţei. În cele mai multe cazuri, în a treia fază infecţia este persistentă, iar simptomele de până acum se agravează şi chiar apar unele noi, precum artrita (inflamarea articulaţiilor), edemul cerebral.

 

Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi un rash caracteristic numit “eritem migrator”. Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos.
Citeşte întreaga ştire: Ce este boala Lyme şi cum se manifestă

Modifică Setările