News

Karim Benzema, starul echipei de fotbal Real Madrid, riscă 10 luni de închisoare în ”Dosarul Sextape”

de admin

Karim Benzema, starul echipei de fotbal Real Madrid, riscă 10 luni de închisoare în ”Dosarul Sextape” camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Fotbalistul este acuzat că a contribuit la şantajul la care a fost supus fostul său coechipier din naţionala Franţei, Mathieu Valbuena.

Unul dintre cei mai buni atacanţi francezi, Karim Benzema (33), actualmente golgeterul şi căpitanul lui Real Madrid, este implicat într-un scandal de proporţii. El este acuzat de complicitate la tentativă de şantaj, legat de nişte imagini compromiţătoare cu fostul său coechipier, Mathieu Valbuena (37), şi soţia sa.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime.

Karim Benzema, deţinătorul unei averi de 70 de milioane de dolari, este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, 150.000 de euro, pentru a evita difuzarea înregistrării video respective. Unul dintre cei care încercau să-l şantajeze pe Valbuena era Karim Zenati, prieten din copilărie cu Benzema.

Aşa-numitul "Dosar Sextape" a ajuns pe masa tribunalului din Versailles, iar parchetul a cerut condamnarea lui Karim Benzema la 10 luni de închisoare şi amendarea lui cu 75.000 de euro.

În timpul procesului, avocatul lui Mathieu Valbuena a solicitat 150 de mii de euro drept despăgubire, motivând că familia şi imaginea fotbalistului a fost distrusă: ”L-a distrus din punct de vedere sportiv, familial. Peste noapte, din cauza acestui scandal, a pierdut totul”.

Iar Federaţia Franceză de Fotbal, care se constituie parte civilă în proces, a cerut o despăgubire simbolică de un singur euro.

Scandalul i-a afectat mult şi familia lui Benzema.Karim este căsătorit din 2016 cu fotomodelul şi influencerul Cora Gauthier, care i-a dăruit un fiu, pe nume Ibrahim. Fotbalisul mai are o fiică dintr-o altă relaţie. 

Foto: Instagram, Profimedia

Comentarii

Modifică Setările