News

Klaus Iohannis a renunţat la costum şi a inspectat spitalul militar de campanie FOTO

Klaus Iohannis a renunţat la costum şi a inspectat spitalul militar de campanie FOTO camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

După apelurile lansate de la Cotroceni, preşedintele României a ieşit şi pe teren să vadă care este starea pregătirilor pentru secţiile externe construite de armată.

Zi de teren astăzi pentru Klaus Iohannis, care s-a deplasat la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, pe terenul căruia a fost amplasat Spitalul Militar de Campanie ROL II, anume secţia externă a Spitalului Militar Central construită de armată în timp record.

Protejat cu mască şi mănuşi sanitare, şeful statului a inspectat spitalul de campanie din Otopeni, observând dotările, stocurile de materiale sanitare şi vorbind cu personalul medical.

"E impresionat ce au făcut militarii în puţine zile, am vizitat toate secţiile, spitalul încă nu e dat în funcţiune, în următoarele ore va primi toate acreditările. Suntem pregătiţi, România e pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii", a transmis Klaus Iohannis după inspecţie, amintind totodată că „Oricât de bine ar fi pregătite autorităţile, o parte semnificativă îi revine fiecărui român. Este foarte important să evitaţi contactul cu alţi oameni, să vă atingeţi, să vă îmbrăţişaţi. Evitaţi cu orice preţ să vă întâlniţi în locuri închise cu alţi oameni. Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important e să ne spălăm pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane”. (vezi galeria foto)
 
Foto: presidency.ro
Modifică Setările