News

Klaus Iohannis, baie de mulţime la Constanţa FOTO

Klaus Iohannis, baie de mulţime la Constanţa FOTO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Prezent la festivităţile dedicate Zilei Marinei Române, preşedintele a mers în mijlocul mulţimii adunate pe faleza din Constanţa.

Forţele Navale Române au ales, în premieră, ca anul acesta să celebreze Ziua Marinei Române alături de publicul larg, deschizând întreaga faleză din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. Deschiderea falezei din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa reprezintă o premieră în istoria acestui organizării acestui spectacol naval.

Preşedintele s-a bucurat de mulţimea de oameni strânsă la serbările mării şi, după un discurs în care a amintit de  importanţă strategică a zonei Mării Negre din punct de vedere militar, politic, economic, cultural şi social, a mers să-şi salute susţinătorii.

În desfăşurarea evenimentelor au fost implicaţi 3.000 de militari de la Forţele Navale, în timp ce forţele aliate - Statele Unite şi Marea Britanie - au fost prezente cu un avion de căutare a submarinelor, respectiv cu avioane Typhoon cantonate în prezent la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Modifică Setările