News

Klaus Iohannis, din nou pe bicicletă FOTO&VIDEO

Klaus Iohannis, din nou pe bicicletă FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Preşedintele României s-a alăturat iniţiativei cicliştilor de-a parcurge un traseu istoric, cu ocazia Centenarului Unirii.

Klaus Iohannis a acceptat provocarea de-a pedala prin Bucureşti, chiar de Ziua Tricolorului, alături de formaţia de ciclişti care a pornit în marea aventură până la Alba Iulia, numită "Pedalăm pentru România", un tur anunţat încă de acum câteva luni şi pus la cale cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Practic, aproape 250 de biciclişti amatori vor pleca din patru oraşe tradiţionale (Iaşi, Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Bucureşti), pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Ei vor trece prin zeci de localităţi şi vor pedala cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri.

Startul din Bucureşti s-a dat în această dimineaţă, în Piaţa Palatului, de lângă statuia lui Carol I de pe Calea Victoriei. Tot aici a sosit şi preşedintele Klaus Iohannis, în jurul orei 9.30, îmbrăcat într-o ţinută sport.

"Este o inţiativă excelentă şi vă felicit, iar faptul că am venit aici sper că nu vă surprinde, ştiţi bine că particip la evenimentele pe bicicletă cu mare plăcere de multă vreme, iar faptul că mergeţi la Alba Iulia pentru a celebra centernarul mi se pare un lucru extraordinar", a spus preşedintele în discursul său.

"Aş spune poate o frază despre unitate:noi cei de aici suntem în viaţa normală oameni foarte diferiţi, cu meserii diferite, dar iată că am găsit un punct comun: ne place să mergem pe bicicletă. Ce bine ar fi ca la 100 de ani după ce ne-am unit să jungem la unitate. Participarea mea o dedic şi acestui deziderat. Să se creeze mai multă unitate între noi", a mai spus acesta.

Lucian Mîndruţă, cel care conduce "detaşamentul" din Bucureşti, spune că speră să ajungă la Sinaia în această seară, în jurul orei 19.00.

Modifică Setările