News

Klaus Iohannis, într-o ipostază mai puţin obişnuită. Cum a mers la "marea împădurire" FOTO&VIDEO

Klaus Iohannis, într-o ipostază mai puţin obişnuită. Cum a mers la "marea împădurire" FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Preşedintele României le-a oferit reporterilor ocazia de a-l vedea pe teren, într-un context mai casual decât de obicei.

Klaus Iohannis şi-a scos echipa la "iarbă verde", într-un efort de-a susţine activ campania noului ministru al Mediului, Costel Alexe, care pare pus pe fapte mari. Anume, stoparea defrişărilor din România şi reîmpădurirea masivă.

E vorba despre evenimentul de lansare a Campaniei naţionale de împădurire "O pădure cât o ţară", de la Ulieşti, în judeţul Dâmboviţa. Potrivit Ministerului Mediului, campania are deja deschise peste 13.000 de şantiere de împădurire, dispuse la nivel naţional, în toate judeţele ţării, prin care se urmăreşte plantarea a peste 2.500 de păduri de la ZERO, completate alte 7.000 de păduri tinere, şi împădurite circa 1.000 hectare de terenuri degradate.

Pentru a da un exemplu personal, Klaus Iohannis, însoţit de liderul PNL, Ludovic Orban, de premierul desemnat, Florin Cîţu, şi de ministrul mediului, Costel Alexe, a mers pe teren.

"Trebuie să fim foarte conştienţi că problema climei este una cât se poate de serioasă", a spus Klaus Iohannis, care a venit la Ulieşti în echipament adecvat. "Încălzirea globală este un fapt şi pentru noi poate să fie un fapt foarte negativ, mai ales aici, în sudul ţării, există pericolul să se formeze zone deşertice. Or asta, cu siguranţă, nu vrem", a mai spus acesta. Şi, înarmat cu o cazma, preşedintele a plantat unul dintre primii copaci din această campanie entuziastă.