News

Klaus Iohannis, omagiu adus Regelui Mihai la Peleş FOTO&VIDEO

Klaus Iohannis, omagiu adus Regelui Mihai la Peleş FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Preşedintele României a ajuns la Sinaia, unde a prezentat condoleanţe Familiei Regale.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Castelul Peleş pentru a-i aduce ultimul omagiu regelui Mihai.

Şeful statului a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare la intrarea în Castelul Peleş, după care a intrat în Holul de onoare. Klaus Iohannis a prezentat condoleanţe Principesei Margareta, Custodele Coroanei române, şi Principelui Radu.

Iată ce a scris preşedintele Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş:

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat ţara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru naţiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi a servit cu abnegaţie, demnitate şi responsabilitate ţara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins ca el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate. În aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va rămâne la Castelul Peleş până la ora 18,00 după care va fi transportat la Palatul Regal din Bucureşti.

Foto: presidency.ro