News

Klaus Iohannis – pasiunile unui preşedinte

Klaus Iohannis – pasiunile unui preşedinte

Cel mai iubit personaj politic de pe reţelele sociale a reuşit să devină popular prin discreţia vizavi de viaţa privată şi prin mesajele simple, care au făcut apel la bunul simţ al românului. Iată şi lucrurile mai puţin ştiute despre cel care a devenit ieri primul om în stat.

Primar al Sibiului de ani buni, Klaus Iohannis a ştiut să-şi ţină viaţa personală departe de ochii presei. Spre deosebire de alţi politicieni care şi-au dorit să iasă în evidenţă cu orice preţ, Iohannis nu a făcut paradă nici cu familia şi nici cu pasiunile lui din viaţa de dincolo de scena politică ori de administraţie.

Da, fostul edil al Sibiului conduce o maşină puternică, de fiţe, proprietate a primăriei oraşului, şi deţine şase case. Dar nu şase vile, aşa cum s-a spus în mod repetat.

„Vila în care locuieşte Klaus Iohannis şi soţia lui este, dacă se poate spune aşa, cea mai impunătoare dintre cele şase. Ea nu este nici pe departe una scumpă, ci… de bun simţ! Casa este amplasată într-o zonă accesibilă a oraşului, are câteva camere, iar la construcţia ei s-a implicat chiar politicianul, care a fost văzut de multe ori de vecini cum zidea gardul sau dădea cu ciocanul pentru a ajuta muncitorii la ridicarea ei. În ceea ce priveşte alte două imobile pe care le are în proprietate, ele sunt foarte mici, ambele apropiate una de cealaltă şi compuse din living, o cameră, o baie, o bucătărie şi un hol. În concluzie, nu sunt cine ştie ce vile scumpe, aşa cum s-a lăsat să se înţeleagă. În plus, celelalte trei sunt, de fapt, nişte garsoniere în clădiri vechi, a căror valoare ajunge la 20.000 de euro fiecare, iar el le-a închiariat cu aproximativ 100 de euro pe lună”, au spus sibienii lui Iohannis.

Politicianul n-a trăit, însă, mereu pe picior mare. În copilărie, a fost un băiat modest, locuind împreună cu familia într-o garsoniera dintr-o clădire veche din Sibiu. „Îmi amintesc că am stat cu părinţii, cu soră-mea şi cu bunicii până în anii de liceu“, povestea el.

Şi vecinii l-au descris ca pe un copil timid şi retras. „Nu le prea avea cu fotbalul. Dar nu ne refuza. Dânsul le avea mai mult cu excursiile, iarna cu schiurile“, a marturisit Gheorghe Fusle, unul dintre cei care i-a fost vecin.

citeşte şi:


Cine este noua Primă Doamnă a României?

Era, însă, un elev foarte bun, dar şi cu lipici la fete. „Fiind înalt, blond, arăta bine, deci erau foarte multe fete care îl plăceau. Era un tip plăcut şi arătos", a povestit Carmen Reich Sender, colega de liceu, pentru realizatorii unul documentar Digi24.

Şi pentru că a învăţat bine, a intrat lejer la facultatea de Fizică din Cluj, la secţia de Fizică Atomică. A terminat printre primii, dar a refuzat un post la o Centrală Atomică şi a ales să fie profesor. Un profesor pentru care veneau la ore chiar şi cei cărora nu le plăcea atât de mult fizica.

„Era profesorul cool. De-abia aşteptam să vină la ora de fizica pentru că era profesorul sexy, de care foarte multe fete erau îndrăgostite“, a mărturisit Bettina Beja Kenst, una dintre fostele sale eleve, potrivit monden.acasa.ro.

Totuşi, el n-a avut ochi decât pentru Carmen, pe care a cunoscut-o în urmă cu 32 de ani, în timpul studenţiei. Cei doi au devenit profesori şi au predat la licee private: Klaus la Liceul Samuel Brukenthal, iar Carmen la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, ca profesoară de limba engleză. Anul acesta au împlinit 25 de ani de căsătorie şi sunt familişti convişi, chiar dacă nu au copii.

În particular, fostul edil se relaxează mergând pe bicicletă ori făcându-şi de lucru prin grădină. El este mândrul posesor a peste 50 de specii de trandafiri, pe care ii ingrijeste personal. „Are cunoştinţe despre grădinărit şi cunoaşte toate denumirile ştiinţifice ale florilor”, au comentat prietenii primarului de la Sibiu.

Grădinaritul nu este, însă, singurul hobby declarat al omului politic. „De ceva vreme este pasionat de tenis şi, dacă în tinereţe nu ştia să ţină racheta în mână, acum, în doar şase luni, a ajuns să joace precum un profesionist! În plus, este un colecţionar de cravate, îi place muzica veche şi adora să citească“, au conchis apropiaţii lui Klaus Iohannis.

Foto: pagina oficială, "Opinia Timişoarei", arhiva ADH

Modifică Setările