Vedete

Klaus Iohannis, prezent la summitul NATO alături de Macron şi Trump FOTO

Klaus Iohannis, prezent la summitul NATO alături de Macron şi Trump FOTO

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Alianţei Nord-Atlantice, organizat la Bruxelles, alături de liderii aliaţi, printre care preşedintele Emmanuel Macron al Franţei, dar şi controversatul Donald Trump. foto: captură video Preşedintele României a luat parte, astăzi, la Bruxelles, la reuniunea celor 29 de ţări membre NATO. Primele fotografii realizate la eveniment au fost făcute deja publice, Klaus Iohannis apărând alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Donald Trump, dar şi de alţi lideri politici europeni.

Imaginile au ajuns rapid virale, mulţi internauţi atrăgând atenţia asupra accesoriului purtat de preşedintele României. Şi asta pentru că niciun alt preşedinte nu a ales să apară în fotografia oficială al summitului NATO cu ochelari de soare.

Potrivit unui comunicat emis de agenţia Mediafax, programul evenimentului din 11-12 iulie va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliaţi, dar şi o reuniune în formatul Misiunii resolute Support din Afganistan. "Reuniunea va reprezenta o oportunitate de exprimare concretă a unităţii şi solidarităţii aliate, respectiv a relaţiei transatlantice şi a determinării aliate în faţa ameninţărilor globale sporite. Pentru ţara noastră, Summitul prezintă o importanţă deosebită din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea estică, mai cu seamă în regiunea Mării Negre", arăta Preşedinţia.