News

Kobe Bryant a murit. Ce avere avea şi în ce casă locuia regretatul sportiv NBA

 Kobe Bryant a murit. Ce avere avea şi în ce casă locuia regretatul sportiv NBA camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Retras din activitate în urmă cu trei ani şi jumătate, baschetbalistul avea o avere pe măsura legendei pe care a scris-o în sport.

Născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, ca cel mai mic dintre cei trei băieţi ai fostului jucător de baschet Joe Bryant, Kobe Bryant s-a apucat de timpuriu de sport. Avea doar 3 ani când a intrat pe un teren de baschet, sport care a devenit un soi de religie pentru copilul obişnuit să stea în tribune la meciurile tatălui şi să studieze strategiile de joc după casetele trimise de bunicul său.

În liceu, era deja omul de bază al echipei Lower Merion High School, terminând ultimul an în glorie, cu titlul de Jucătorul Anului la cupa liceelor.

După ce a fost remarcat de Charlotte Hornets, Kobe Bryant a fost cooptat, la numai 17 ani, de Los Angeles Lakers, echipa sa de suflet, la care de altfel a şi activat vreme de două decenii.

În 2016, anul retragerii sale, Kobe Bryant avea în palmares 18 titluri All-Star, 15 selecţii All-NBA Team şi 12 All-Defensive team. A câştigat titlul în NBA de cinci ori, în 2000, 2001, 2002, 2009 şi 2010. Alături de selecţionata olimpică a Statelor Unite ale Americii, fostul mare baschetbalist a câştigat medalia de aur la JO de la Beijing 2008 şi Londra 2012.

În 2020, avea o avere estimată la 500 de milioane de dolari. Sportivul era un colecţionar de maşini sport şi obişnuia să se deplaseze cu elicopterul.

În California, Kobe Bryant deţinea o vilă de 10,95 de milioane de dolari, în care locuia cu soţia sa, Vanessa, şi cu cele 4 fete ale lor: Gianna, Natalia, Bianca şi Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019.

Din păcate, în accidentul de elicopter  duminică, 26 ianuarie 2020, a murit atât el, cât şi fiica sa de 13 ani, Gianna.

Foto: captură Youtube