News

Kurt Cobain a fost ucis?

Kurt Cobain a fost ucis?

Scrisoarea de adio a rockerului ridică mari semne de întrebare

Un nou documentar care investighează moartea solistului trupei Nirvana a scos la iveală această ipoteză şocantă, după analizarea biletului de adio lăsat în urmă de star

Scrisoarea de adio a rockerului ridică mari semne de întrebare
Scrisoarea de adio a rockerului ridică mari semne de întrebare

Mult aşteptatul film al lui Benjamin Statler, "Soaked In Bleach", evidenţiază părerile unor experţi care aruncă o grea umbră de îndoială asupra faptului că rockerul s-ar fi sinucis pe 5 aprilie 1994. În fruntea acestora, însuşi Norm Stamper, fostul şef al poliţiei din Seattle, care susţine că investigaţia în cazul Cobain ar trebui redeschisă. Informaţia bombă a documentarului realizat la 21 de ani de la moartea rockerului este aceea că asupra soţiei lui, Courtney Love, a fost găsită o foaie cu exerciţii de scriere... O scriere care se voia apropiată de cea din biletul de adio pe care Courtney l-a ţinut sub cheie, într-un seif.

"Este posibil ca cineva să-i fi imitat scrisul lui Kurt, cel puţin ultimele patru rânduri", susţine unul dintre experţii consultaţi de realizatorul documentarului. De altfel, nu e singura voce care susţine că prima parte a scrisorii e diferită ca scris şi stil de exprimare de a doua parte. Astfel, în prima parte, Kurt îi vorbeşte prietenului său imaginar din copilărie, Boddah, despre relaţia lui cu muzica. Spre final, schimbă tonul cu totul şi se referă la Courtney şi la fiica lor Frances. "Vă iubesc, va fi mai bine fără mine. Mergeţi tot înainte!", ar fi scris Kurt. Ipoteza documentarului susţine că cineva ar fi luat una dintre scrisorile de suflet ale rockerului şi ar fi transformat-o prin câteva adăugiri într-una de adio, tocmai pentru a deruta poliţia, care să considere din start că e o sinucidere şi să nu mai continue cu investigarea cazului pentru a descoperi ceea ce poate trebuia să rămână o taină: faptul că starul a fost ucis! Există şi păreri precum cea a lui Tom Grant, detectiv privat, care consideră că în scrisoare, Kurt lasă de înţeles că ar fi vrut să-şi părăsească soţia şi să ia o pauză de la muzică, nicidecum să se sinucidă.

Foto: WENN

Modifică Setările