Lifestyle

La 80 de ani, Mioara Roman suferă de Parkinson: "Nu poate să-şi folosească o mână"

La 80 de ani, Mioara Roman suferă de Parkinson: "Nu poate să-şi folosească o mână" camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Cu lacrimi în ochi, Oana Roman a povestit prin ce trece mama ei la 80 de ani. Vedeta îi este mereu alături, o sprijină!

Mioara Roman a fost o prezenţă destul de discretă în ultima vreme. Dacă pe Oana Roman o vedeam des în emisiunile televizate, Mioara Roman îşi privea fiica la tv, de acasă, din vila în care locuiesc împreună de ceva vreme. Acum, Oana Roman s-a hotărât să spună lucrurilor pe nume şi a dezvăluit că mama sa suferă de maladia Parkinson, boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor.

Vedeta a precizat printre lacrimi că mama ei nu îşi mai poate mişca o mână, dar şi că tatăl ei, Petre Roman, chiar dacă are o altă familie, a sunat-o pentru a-i sări în ajutor.: "Mama nu se bagă în viaţa mea. Familia mea este cea mai grea povara pe care o duc. Mama are multe afecţiuni, dacă o vezi nu o recunoşti. La ea îmbătrânirea a fost bruscă.

Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-şi folosească o mână! E greu, nu eşti pregătit! Tata ştie, dar ce poate să facă? El m-a sunat foarte mult acum, m-a întrebat dacă vreau să mă ajute, să aibă o discuţie cu Marius. Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viaţa. Mama are boală degenarativă ce nu poate fi controlată", a povestit Oana în emisiunea Andreei Mantea de la Kanal D. 

Mioara Roman a fost profesoară de limba arabă

53 de ani de muncă, o carieră impresionantă. Mama Oanei Roman a fost profesoară de limba arabă. Ea declara la un moment dat:

"Eu am fost ceea ce se numeşte o femeie de carieră. Am făcut şi copii mai târzior. Pe Oana am facut-o la 36 de ani. Noi am prins anii ’60, nişte ani buni. Adică flower-power şi tot ce vrei. Umblam în blugi la facultate. Sunt trecută prin prea multe ca să mă mai gândesc că am sau nu am atâţia ani. Nu-mi doresc decât să fiu sănătoasă şi întreagă, totuşi, peste un an fac 80. N-am eu probleme cu vârsta, nu am avut niciodată. Vârsta câteodată e pretext şi câteodată este avantaj", a precizat Mioara Roman acum un an de zile.

Foto: Facebook

Modifică Setările