Dosarele VIP

La un pas de moarte: fiul chitaristului Rolling Stones Ronnie Wood dezvăluie cum s-a drogat de la 14 ani. "Drogurile erau normale în familia mea!"

La un pas de moarte: fiul chitaristului Rolling Stones Ronnie Wood dezvăluie cum s-a drogat de la 14 ani. "Drogurile erau normale în familia mea!"

La 73 de ani, Ronnie Wood a luat viaţa de la capăt, cu o nouă familie, după ani grei de droguri. Fiul lui îşi aminteşte, însă, de perioada neagră a vieţii lui

Azi, Ronnie Wood se bucură de viaţă alături de gemenele de 4 ani Alice şi Gracie (foto jos), fiicele lui şi-ale soţiei cu 30 de ani mai tânără Sally Wood. În al 13-lea ceas, chitaristul legendarei formaţii Rolling Stones şi-a reinventat viaţa, după un trecut plin de excese, în care petrecerile cu cocaină şi heroină erau la ordinea zilei. Gemenele vor fi ferite de faţa periculoasă a tatălui lor. Însă Jamie nu a fost scutit de asta. El este fiul lui Jo Howard din prima ei căsnicie, dar a fost crescut de mic de Ronnie Wood. O "creştere" în care, însă, a avut prea multă libertate şi nicio regulă.

Jamie (foto jos, cu mama sa) a povestit pentru Daily Mail detaliile unei copilării cu totul altfel, în care părinţii lui se trezeau abia când el se întorcea de la şcoală. Ajuns la 45 de ani, el îşi aminteşte că ceea pentru alţii a însemnat să ai un tată rocker cool pentru el a venit la pachet cu o viaţă haotică, plină de vicii. Lucru valabil şi pentru fraţii lui, Jesse, Tyrone şi Leah, ceilalţi copii ai lui Ronnie. "Drogurile erau normale în familia mea", spune el. "Au făcut parte din creşterea mea. De aceea niciun părinte nu-şi lăsa copiii să vină acasă la mine după ce terminam orele la şcoală. Sunt convins că, de data asta, tata va face o treabă mai bună cu gemenele în privinţa educaţiei. Mă bucur pentru Ronnie, iar Sally este o mamă minunată! Dar când eram mic, îmi amintesc că mama şi tata petreceau mult şi tot timpul mirosea a canabis la noi acasă. Aveam vreo 9-10 ani când am găsit scrumiere pline cu jointuri din care luam la discreţie." Mai mult decât atât, şi faptul că familia lui călătorea mult a făcut ca haosul să fie şi mai mare. "Problema este că am fost la vreo 17 şcoli în 4 ţări. De câte ori apucam să-mi fac prieteni, trebuia să plecăm".

Pentru Jamie, copilăria a avut urmări grave. Cu droguri la discreţie în casa părintească, a început foarte devreme, încă de la 14 ani, să consume şi cocaină şi heroină. Totul a fost dublat şi de un anturaj prost, pe care şi-l făcuse în Wimbledon. "Luam cu ei şi cocaină şi heroină şi petreceam la greu. Fiind crescut aşa cum am fost, asta a venit natural şi mi s-a părut că e ceva normal. Îmi amintesc că aveam 16 ani când am fost cu ai mei într-o vacanţă în Antigua. Pe atunci ajunsesem să consum stupefiante zilnic. Şi la un moment dat, tata a intrat în camera mea, ca să avem o discuţie despre droguri. Mi-a spus: Fă ceea ce vrei şi distrează-te, dar nu lăsa drogurile să-ţi controleze viaţa. Trebuie ca tu să le controlezi pe ele. Şi colegul de formaţie al tatei, Keith Richards, m-a tras la un moment data de-o parte când eram în culisele unui concert şi mi-a spus: Jamie, e o diferenţă între a te scărpina în fund şi a-ţi face fundul praf. Am luat câteva supradoze în adolescenţă", a povestit Jamie.
Acest stil de viaţă care l-a adus la un pas de moarte. În octombrie 2017, a fost dus de urgenţă la spital după un infarct. Renunţase de mult la droguri, dar continuase să fumeze mult. "Atunci am simţit o durere în plămâni. Sincer, eu m-am gândit la altceva, m-am temut să nu am cancer la plămâni ca tata, spune Jamie, referindu-se la diagnosticul nefericit al lui Ronnie Wood. Chitaristul a fost, însă, operat la plămâni şi a învins cancerul. După criza suferită atunci, care l-a adus la spital, Jamie Wood a renunţat complet la ţigări şi canabis. 
Azi, el spune că relaţia cu tatăl său celebru a trecut prin diverse faze şi etape. Când rockerul a divorţat de mama lui, în 2008, după ce a avut o aventură cu o rusoaică de 21 de ani pe nume Ekaterina Ivanova, Jamie a fost de partea mamei sale. Şi s-a certat cu Ronnie. Ulterior s-au împăcat, dar s-au certat din nou în urmă cu 5 ani, când Ronnie, care a renunţat în cele din urmă la vicii, ajunsese să-i dea lecţii de viaţă sănătoasă. "M-a enervat foarte tare discursul lui. Adică cel mai mare consumator de droguri din lume îmi ţinea mie predici despre ce ar trebui să fac. De curând, însă, i-am cerut scuze şi i-am zis că probabil avea dreptate, dar pe atunci eram în fază de negare".
 
 
Foto: Getty Images

Comentarii

Modifică Setările