News

Ladies First! Cele mai influente femei din 2014

Ladies First! Cele mai influente femei din 2014

Sunt admirate, urmărite, invidiate şi copiate de o lume întreagă. Vorbim de acele nume mari şi celebre care demonstrează, mai mult ca oricând, că puterea este un substantiv de gen feminin. Cine conduce lumea? Să dăm cuvântul doamnelor…

Kate Middleton

Cea mai influentă faţă regală

Să recunoaştem! Este anul lui Kate. Din nou. De fapt, Ducesa de Cambridge generează interes prin simpla ei existenţă, darmite atunci când e însărcinată… a doua oară. Evenimentul acesta îi ţine din nou ocupaţi pe britanici, iar apariţiile lui Kate după două luni de absenţă (în perioada de început a sarcinii, când au venit la pachet şi greţurile cronice) au fost îndelung savurate şi comentate. Spre sfârşitul lunii octombrie, când ducesa a început să se afişeze public în noua postură, de graviduţă, steaua ei a strălucit cel mai puternic, anul acesta.

Dar ce o face atât de specială pe Kate, în­cât singura ei apariţie să facă din cel mai banal eveniment unul foarte mediatizat? Este una de-ale lor, o Kate şi nu o Ducesă Catherine de Cambridge, o tânără priete­noasă, plăcută, modestă, în preajma căreia te poţi simţi confortabil. E o altfel de Diana, una care-şi reciclează rochiile şi pantofii şi plictiseşte, poate, cu coafura neschimbată, dar, la fel ca cea care-i putea fi azi soacră, este un Icon.

Şi dacă am ajuns aici, să vorbim şi de stilul ducesei! De la, spun vocile fashion, modesta rochie Issa, în care a apărut la anunţarea logodnei cu Prinţul William (2010), la superba ţinută de seară în nu­anţa baby blue, semnată Jenny Packham, purtată luna trecută, până la mai recenta rochie midi de gravidă, creaţie Katherine Hooker, tot ce îmbracă şi accesorizează soţia lui Will, însărcinată acum în patru luni, este copiat de cohortele de fashio­niste. Şi dacă sunt şi printre voi unele, puteţi studia, pas cu pas, stilul lui Kate pe o pagină web al cărei titlul spune tot: WhatKateWore.com. Cu toate acestea, Kate se simte în pielea ei doar atunci când se dezbracă de formalităţi şi îndatoririle regale şi poartă banala combinaţie de blugi cu tricou. Asta se întâmplă, de obi­cei, departe de camerele de fotografiat, când cea mai influentă femeie britanică are grijă de cel mai răsfăţat moştenitor regal, Prinţul George. Iar băieţelul ei de un an şi cinci luni o place şi-aşa…

Hainele Ducesei: Şi pentru că vorbim de influenţa lui Kate, cea în fashion este atât de mare, încât a făcut dintr-un brand de notorietate locală, în UK, unul celebru în toată lumea, care se identifică cu numele ducesei, până la urmă. Zici Jenny Packman, zici Kate. Povestea de iubire dintre Kate şi casa Jenny Packham este una binecunoscută, cu atât mai mult cu cât acesta este brandul la care apelează întotdeauna Ducesa, atunci când trebuie să participe la o gală simandicoasă de la palat. De fapt, spun surse apropiate familie regale, regula lui Kate în materie de ţinute de seară este una foarte simplă: Black Tie = Jenny Packham.

Click pe următoarea!

Michelle Obama

Cea mai influentă Primă-Doamnă

Dar şi cea mai influentă femeie de culoare, am putea adăuga. Ocupând locul opt în topul anu­al „Forbes“ al celor mai puternice 100 femei din lume, Michelle este, totodată, lider, în categoria ei, de soţii de preşedinţi. Absolventă de Drept la Har­vard şi fost avocat în drept corporativ (Michelle a fost, odată, chiar şi şeful lui Barack Obama), Prima-Doamnă în vârstă de 50 de ani ştie să fo­losească scena mondială ca nimeni alta. Poate de aceea este şi mult mai populară printre cei parti­cipanţi la sondajul revistei menţionate, cu un pro­cent favorabil de 66%, faţă de 44%, al soţului ei.

O ştim pe Michelle în primul rând ca o activis­tă a stilului de viaţă sănătos şi a luptei împotriva obezităţii infantile (v-o amintiţi, nu-i aşa, plantând legume, alături de elevi americani, în grădina re­şedinţei prezidenţiale?). Dar ne-a lăsat să-i cunoaş­tem şi latura spirituală, cu diferite ocazii. Anul trecut, bunăoară, a fost „invitata“ specială a Osca­rurilor, aceasta anunţând într-un material filmat la Casa Albă premiul pentru cel mai bun film. Dar cele mai multe valuri le-a făcut odată cu apariţia în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-un clip în care cei doi ironizează dansul mamelor. Un clip care nu numai că a strâns peste 20 de milioane de vizuali­zări pe YouTube, dar ne-a arătat şi cât de bine ştie să se mişte Prima Doamnă. Go, Michelle!

Dar ce-ar fi o Primă Doamnă fără atenţia pe care o primeşte stilul ei vestimentar? Iar Michel­le hrăneşte această atenţie prin felul ei „populist“ de-a se îmbrăca, fiind comparată cu Jackie Kennedy în materie de bun gust şi cu Bar­bara Bush, pentru bună cuviinţă.

Cu toate că-i place să strălucească, e de admirat că, atunci când i se cere să se descrie în câteva cuvinte, Michelle spune că, înainte de toate, este mama Maliei (16 ani) şi-a Sashei (13). Frumos.

Fiica îi calcă pe urme

Frumoasa ei fiică, Malia Obama (foto centru). Sau, mai exact, fiica cea mare, de 16 ani. Înaltă şi suplă ca tatăl ei, elegantă şi cu gust vestimentar ca mama ei, fata care este în prezent eleva liceului privat Sidwell Friends, din Washington, a fost inclusă pe lista „TIME“ a celor mai influenţi 25 de adolescenţi din 2014. Fiica preşedintelui promite!

Click pe următoarea!

Amal Clooney, fostă Alamuddin

Cea mai influentă mireasă

În sensul că l-a influenţat pe cel mai sexy, dorit şi de neclintit burlac din lume s-o ia de nevastă pe ea, dintre toate exemplarele feminine superbe care şi-ar fi dat o mână pentru a deveni doamna Clooney. Evident că feministele vor spune că nu acest mariaj o face deosebită pe avocata de ori­gine libaneză, căci tânăra de 36 de ani şi-a făcut singură un nume în lumea dreptului internaţio­nal, datorită inteligenţei ascuţite şi a diplomei cu parafa Universităţii din Oxford. Evident că Amal nu intra pe lista celor mai influente femei din lume dacă rămânea „doar“ un geniu al avocaturii, care a pledat, printre altele, cazul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, fără expunerea dată de înrudirea cu George.

Un George care a fost încântat, cu siguranţă, să poată discuta cu Amal subiecte serioase precum politica internaţională, dar să găsească în ea, în acelaşi timp, şi-un partener spiritual, cu replici pe măsura glumelor lui. Căci apropiaţii avocatei spun că aceasta este extrem de amuzantă şi un prieten de nădejde. „Amal este unul dintre primii oameni pe care i-aş suna, dacă aş avea o problemă de serviciu sau o criză personală“, de­clară fosta colegă de muncă Philippa Webb pentru BBC.

Ce-i de apreciat la Amal este tocmai faptul că este un exemplar rar al genului său: superbă, decentă, genială, amuzantă. „Amal poate că este frumoasă şi înaltă precum un supermodel, dar intelectul ei este cel aflat cu adevărat la înălţime. Este spirituală, iubitoare, înţeleaptă şi un model pentru alţii, prin faptul că şi-a menţinut inden­titatea profesională şi originalitatea“, susţine Ka­thy Lette, soţia fostului şef al lui Amal din cadrul London’s Doughty Street.

Ei bine, avocata declarată de către publicaţia „The Evening Standard“ drept cea mai influentă femeie din Londra este mai mult decât un ac­cesoriu fără voinţă proprie în căutare de faimă. Sau, ca să parafrazăm titlul ironic al un publica­ţii, pe 29 septembrie 2014: o avocată recunoscută pe plan internaţional s-a căsătorit cu un actor. Şi toate semnele arată că Amal ar putea deveni cu­rând cea mai influentă mamă, căci fotografii re­cente ne-o arată pe soţia lui Clooney cu o burtică suspectă. Dacă nu iese natural, cei doi au oricum un plan B, adopţia, plănuind o vizită în Sudan cu acest scop. Pe modelul Brangelina, deci…

Ca o Primă-Doamnă

Nu vorbim de Michelle Obama, ci despre soţia lui George Clooney şi-al său stil retro elegant, care aminteşte de regretata Jackie Kennedy. Totul a pornit de la compleul alb, cu bluză crop, pantaloni lungi şi pălărie cu boruri largi, creaţie Stella McCartney, purtat la cununia civilă, o ţinută decupată parcă din revistele de modă de pe timpuri. Eticheta de noua Jackie Kennedy i-a fost aplicată foarte uşor, dar şi pe bună dreptate, cu atât mai mult cu cât Amal a readus stilul lady like în lumina reflectoarelor, aşa cum merită.

Click pe următoarea!

Victoria Beckham

Cea mai influentă femeie de afaceri

În urmă cu cinci ani, Victoria se săturase să fie cunoscută drept Posh Spice sau nevasta care nu râde niciodată a lui David Beckham. Şi, dacă tot a trebuit să trăiască o viaţă întreagă la înălţimea supranumelui de bine îmbrăcată, Victoria s-a ho­tărât că asta este, până la urmă, menirea ei, şi a lansat brandul vestimentar care îi poartă nume­le. Au trecut cinci ani de succese pentru soţia lui Beckham, devenită un model de stil pentru toate fashionistele, pentru ca, anul acesta, să fie numită cea mai importantă femeie de afaceri din Marea Britanie de către publicaţia „Management Today“, cu o avere estimată la 210 milioane lire sterline. Deci, cine râde acum? E drept că bani grămadă mai primeşte şi din drepturile de difuzare ale hi­turilor Spice Girls, deşi formaţia n-a mai scos un single de şapte ani.

Şi cum să nu cumperi de la vedeta de 40 de ani, când n-o vezi niciodată altfel decât perfectă: cu ţi­nută impecabilă, coafură impecabilă, machiaj im­pecabil, accesorii impecabile, soţ impecabil şi copii impecabili. „În urmă cu cinci ani, n-aş fi crezut că voi avea un magazin de 650 mp în Dover Stre­et“, declară Victoria despre deschiderea primu­lui ei butic, luna trecută, în cartierul exclusivist Mayfair, din Londra.

„Dacă odată mă simţeam faimoasă, acum mă simt de succes“, spune, mândră, Victoria. Şi cum să n-o placi sau să n-o invidiezi pe diva britanică, dacă-i trecem în revistă realizările? Una bucată David Beckham superb în dormitor, trei băieţi, unul mai frumos decât altul, şi o fetiţă, Harper, scumpă ca o bombonică, o siluetă măsura XS, un chip cu zece ani mai tânăr decât vârsta din bule­tin şi bani, foarte mulţi bani.

„Sunt norocoasă că sunt în poziţia de a-mi or­ganiza orarul de muncă în jurul nevoilor copiilor şi-a concursurilor lor sportive. Nu lipsesc de laniciunul. Pe de altă parte, nu mă uit la televizior. După cină, îmi verific e-mailurile. Iar înainte să adorm, mă gândesc la următoarea colecţie. Nu-mi pot ima­gina ce-aş putea face cu timpul meu dacă n-aş munci.“ O femeie face carieră, asta-i clar! Iar acum, când soţul David s-a retras din fotbal şi s-a concentrat pe pic­torialele-n boxeri (nu că nu ne-ar plăcea ce vedem), s-ar putea ca Posh să fie cea care aduce banii în casă.

Click pe următoarea!

Angelina Jolie

Cea mai influentă actriţă

Cum să nu fie 2014 anul tău când îl iei de soţ pe Brad Pitt (ca să nu mai zică Jennifer Aniston că doar ea l-a dus la altar pe superbul actor), Regi­na Marii Britanii te numeşte damă sau, fie, îţi dă titlul onorific de „Dame“ pentru acţiunile tale ca­ritabile, ajungi să-i spui aceluiaşi superb Brad Pitt cum să joace în filmele tale, iar tu slăbeşti văzând cu ochii? Bine, ultima parte nu-i de lăudat şi nici de copiat, căci trupul Angelinei mai are puţin şi devine subiect de studiat la prelegerile medicale despre anorexie.

Iar când Paradisul acestui mariaj şi-al acestei familii exotice este tulburat de zvonuri cum a fost cel lansat recent de revista „In Touch“, despre o ceartă zdravănă a Angelinei cu Brad, pe balco­nul unui hotel din Sydney, Australia, declaraţii sincere ca aceasta spulberă totul: „Sunt din ce în ce mai multe momente în care eu îmi pormit: «O să fiu o soţie mai bună! O să învăţ să gătesc!» Dar Brad îmi răspunde: «Draga mea, nu poţi fi bun la toate». Dar eu îl contrazic: «Nu, nu, nu, o să-i dau eu de cap şi acestei chestii cu nevasta». El îmi ştie limitele şi cât de bună sunt ca so­ţie şi mamă“.

Soţie, mamă, actriţă, regizor, ambasador ONU… Dame? Ce ur­mează? Scena politică, evident! Într-un interviu recent pentru ITV News, Angelina a declarat că se gândeşte serios să se im­plice în politică, dacă va simţi că poate face o schimbare în bine. „Am mers întotdeauna să ajut acolo unde am simţit că este ne­voie de mine“, mărturiseşte ve­deta de 39 de ani. Nu ştim ce să spunem despre ambiţiile politice ale Angelinei, însă ne-ar surâde să-l vedem pe Brad Pitt la Casa Albă. Prim-Domn, că preşedinte sigur ar fi ea…

Foto: guliver/rex features/getty images/splash news/afp, hepta, www.cinemagia.ro, arhiva adh

Modifică Setările