News

Lady Gaga, acuzată că a furat hitul "Shallow", din filmul "A Star Is Born"

Lady Gaga, acuzată că a furat hitul "Shallow", din filmul "A Star Is Born"

Artista este ameninţată cu un proces de milioane de dolari de către un compozitor care pretinde că hitul "Shallow" (care este interpretat de Lady Gaga şi Bradley Cooper şi care a câştigat Premiul Oscar) este plagiat, fiind inspirat de o piesă lansată de el în 2012

Câştigătoarea a 9 premii Grammy a primit deja înştiinţare pe cale legală din partea lui Steve Ronsen, care spune că Lady Gaga a furat o progresie de 3 note muzicale din piesa lui, "Almost", lansată în anul 2012. Aşa să fie? Comparând piesele, nu prea ne iese la socoteala... urechii. Ascultă şi tu aici.

Cert este că Steve Ronsen (compozitor, dar şi solist şi chitarist al unei formaţii din Nashville) şi avocatul lui, Mark D. Shirian, cer o despăgubire de milioane de dolari. În replică, Gaga l-a angajat pe avocatul newyorkez Orin Snyder, care a declarat: "Lady Gaga nu are de ce să bată în retragere ori să negocieze. Domnul Ronsen şi avocatul său încearcă să facă bani uşori pe spinarea unui artist de succes. E greşit. E ruşinos. O aplaud pe Lady Gaga pentru că ia atitudine în numele artiştilor care se confruntă cu asemenea nedreptăţi. Dacă domnul Shirian merge mai departe cu această acţiune, Lady Gaga va lupta şi va câştiga", spune Snyder, explicând că cele două piese nu seamănă deloc. Ba mai mult, progresia de trei note despre care vorbeşte Steve Ronsen este foarte des folosită în diverse piese.

"În încercarea de a rezolva amiabil problema în urmă cu mai multe luni, i-am furnizat echipei legale a lui Lady Gaga un raport de la un recunoscut şi respectat muzicolog şi profesor, care a concluzionat că există semnificative similarităţi melodice, ritmice şi armonice între cele două piese ăn discuţie. Aşteptăm din partea lor un contra-raport din partea unui specialist", spune Shirian.

Foto: Getty