News

Lance Armstrong, fostul campion care şi-a pierdut toate trofeele din ciclism, nu regretă că s-a dopat

Lance Armstrong, fostul campion care şi-a pierdut toate trofeele din ciclism, nu regretă că s-a dopat camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Cel mai titrat ciclist din Turul Franţei,care i-a mărturisit lui Oprah că a folosit substanţe interzise, a spus că n-ar schimba nimic din cariera sa.

Lance Armstrong, multiplu campion de ciclism, şoca pe toată lumea în 2012, când, dat în vileag că s-a dopat, pierdea cele şapte titluri din Turul Franţei. Abia şase ani mai târziu, ciclistul recunoştea, în emisiunea celebrei Oprah Winfrey, că într-adevăr a folosit substanţe interzise pentru a-şi asigura poziţia de lider al clasamentului.

Acum, la 7 ani după momentul în care cariera sa se prăbuşea scandalos, Lance Armstrong a declarat pentru Reuters că dacă s-ar întoarce în trecut nu ar schimba nimic.

"Am făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga. Nu era legal, dar nu aş schimba nimic: era vorba despre a pierde mulţi bani şi a ajunge din erou un zero", a declarat omul care a rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei.

Armstrong s-a retras din ciclism în 2011, cu un an înainte de a rămâne fără titluri. Sportivul a utilizat diferite substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996. Conform anchetei realizate de Agenţia Americană Antidoping (USADA), Lance Armstrong crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal. Dosarul anchetei are peste 1.000 de pagini.

În 2012, Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă în ciclism şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei.

Foto: Facebook, Elizabeth Kreutz