News

Lance Armstrong în prima cursă de ciclism, după dopaj

de admin

Renumitul ciclist american se va întoarce pe bicicletă, în prima întrecere de după ce a mărturisit că s-a dopat şi a fost eliminat din cursele de ciclism profesioniste, însă într-o competiţie amicală de data aceasta.

„Ca să fiu sincer, nu vreau să mă affirm şi nu e un experiment. Sunt doar eu, nerăbdător să merg cu bicicleta mea cu un grup care, în trecut, erau oameni prietenoşi cu care împărtăşeam aceleaşi interese“ a declarat fostul campion de 7 ori consecutiv al Turului Franţei. Şi poate că întoarcerea sa la pedale va ridica sprâncene, însă după 6 luni de pauză şi scandal, ciclistul merită măcar o cursă de dragul vremurilor trecute.

Între 21 şi 27 iulie, el va pedala pentru The Des Moines Register’s Annual Great Bicycle Ride Iowa – pentru a şaptea oară. „Ştiu că prezenţa mea naşte controverse, dar încurajez oamenii ca, dacă vor să dea mâna cu mine, minunat. Dacă vor să mă facă vinovat, e la fel de OK“, a mai continuat sportivul.

Lance Armstrong a fost eliminat din ciclismul profesionist de Agenţia Anti-Dopaj americană şi încă se ceartă în tribunale pentru 135 milioane $.

Foto: Wenn