Lifestyle

Laura Cosoi: “Cosmin credea că vom avea un băieţel. Preotul ne-a vorbit despre acest eveniment”

Laura Cosoi: “Cosmin credea că vom avea un băieţel. Preotul ne-a vorbit despre acest eveniment”

Laura Cosoi are o sarcină fără probleme, dar mici dureri la fiecare activitate. Cu toate astea, actriţa trăieşte cu emoţie fiecare moment şi abia aşteaptă să devină din nou mămică în luna august. Laura îşi doreşte să nască natural.

„În primul trimestru am avut parte de o sarcină asemănătoare cu cea anterioară, ceea ce se întâmplă şi acum. Nu mi-e greaţă, nu mi-e rău, iar una dintre puţinele diferenţe e că nu prea am avut poftă de mâncare. Pur şi simplu nu-mi venea să mănânc. Mâncam dimineaţa foarte bine, apoi după-amiză nu prea mai puteam. În rest, am fost energică, n-am avut nicio stare de moleşeală, doar din când în când dureri de burtă, dar sunt normale.

Am observat însă că nu mai pot să fac mişcare cum făceam când eram însărcinată cu Rita. La fiecare activitate fizică am mici dureri, aşa că prefer să mă odihnesc. Acum sunt parcă mai conştientă decât la prima sarcina, pentru că ştiu cum se va concretiza: o sarcina se transformă într-un bebe, apoi într-un copil, care îţi bucură sufletul de câte ori îl vezi. Când mă uit la Rita, îmi dau seama că în mine creşte o viaţă şi un suflet care va fi jumătatea Ritei”, povesteşte Laura pe blogul ei.

Îmi aduc aminte că atunci când am făcut botezul Ritei la Baia Sprie, preotul ne-a vorbit despre acest eveniment. La româno-catolici este obiceiul că un cuplu să fie pregătit înainte de orice pas important împreună. Iar unul dintre lucrurile pe care ni le-a spus a fost ce putem să-i oferim copilului – pe lângă iubire. A subliniat că trebuie să ne împlinim datoria de a-i dărui un frate sau o soră, pentru că numai atunci va simţi că e parte dintr-un întreg, că mai e cineva că el pe lume. Până în acel moment, copilul este jumătate mamă, jumătate tată”, povesteşte Laura pe blogul ei.

Cosoi are toată convingerea că Rita va fi o soră bună. „Cosmin credea că vom avea un băieţel. De altfel, multă lumea presupunea asta. Ce e nostim e că noi niciodată nu am spus ce ne-am dori, pentru că e uşor absurd să îţi doreşti ceva ce nu poţi controla. Însă eu am zis că, dacă e băieţel, aş mai vrea să avem o fetiţă, o surioară pentru Rita. Eu am o soră şi din experienţă ştiu că totul se aşază ideal, pentru că ai multe preocupări comune. Peste vreo doi ani pot să se joace şi ele împreună şi sper să se înţeleagă bine. Ştiu sigur că Rita va fi o soră bună şi afectuoasă”.

Laura Cosoi recunoaşte că nu poate descrie în cuvinte ce trăieşte astăzi. „Cea mică se mişcă foarte mult, o simt continuu. De fapt, încă de la 10 săptămâni, deşi, teoretic, nu aş avea cum, pentru că e înconjurată de foarte mult lichid. E presentă şi, cel mai important lucru, e sănătoasă. Aşa că, la vara, în august, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi binecuvântaţi cu încă o fetiţă. Am ales deja numele, dar îl vom dezvălui după ce se naşte – natural – sper eu, ca şi la Rita.

Acum sunt însărcinată în 17 săptămâni”.

 

 

Modifică Setările