Interviu

Lavinia Petrea & Andreea Marinescu: ”Ne leagă o grămadă de coincidenţe”

Lavinia Petrea & Andreea Marinescu: ”Ne leagă o grămadă de coincidenţe” camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Nu sunt doar două blonde frumoase cu cariere de invidiat în televiziune, ci şi prietene, mame şi soţii cu multe lucruri în comun. Una dintre ele mai are de recuperat. Să vedem la ce capitol

Par surori, dar chiar nu sunt! La­vinia Petrea (36) şi Andreea Ma­rinescu (38), cele două ştiriste blonde de la Pro TV care ne în­dulcesc dimineţile se ştiu de-o viaţă, au avut acelaşi traseu în televiziune – de la munca de teren la pupitrul ştirilor –, au parteneri de viaţă din zona judicia­ră şi sunt mămici de pici. Andreea are acasă doi băieţi, pe Vladimir (10) şi Armin (2). Iar Lavinia tocmai a revenit pe sticlă la şapte luni după ce-a născut-o pe Karin, surioara Klarei (2 ani şi ju­mătate) şi a lui Mathias (4 ani şi jumătate). Iată-i pe toţi la joacă, într-un moment în care Lavinia şi Andreea s-au întâlnit pe terenul distracţiei.

Mulţi spun că semănaţi ca două surori.
Andreea Aşa e. Mulţi se uită la mine şi-mi spun Lavinia, se uită la ea şi-i spun Andreea...
Lavinia Deşi suntem foarte diferite! Avem personalităţi diferite. Dar, într-adevăr, şi după atâţia ani, oamenii ne confundă. Poate datorită relaţiei de prietenie pe care o avem. Deşi suntem caractere diferite, comunicăm extraordinar, chiar şi din priviri. Şi ne şi leagă o grămadă de coincidenţe. Într-o zi ni s-a în­tâmplat să ne îmbrăcăm amândouă cu ace­laşi model de bluză – şi nici măcar nu era lu­ată de la vreun magazin cunoscut, ca să zici că erau şanse mari să fi cumpărat acelaşi lucru – şi vorbeam la telefon despre cum ne-am îmbrăcat fiecare. Când am auzit că şi ea avea acelaşi tip de bluză gri cu dungi, nu mi-a venit să cred! (râde)
Andreea Am mai avut parte şi de alte co­incidenţe, poate nu atât de legate de un lucru concret, dar care au fost la fel de haioase.

Din ce văd eu, sunt chiar foarte multe coincidenţe: două blonde frumoase, care au fost reporteri de teren...
Ambele am fost reporteri de noapte, ambele am lucrat pe secţia Eveniment şi tot aşa. Deşi poate că nu pare, eu fac anul ăsta 19 ani de Pro TV.
Lavinia Şi eu vreo 17.

Şi ambele aveţi alături nişte bărbaţi foarte puternici, dintr-o zonă similară: unul procuror, celălalt poliţist criminalist. Cum de s-a întâmplat aşa?
Răspunsul e oarecum simplu: având în vedere că noi lucram pe eveniment, ne învârteam cumva în mediul acesta al autorităţilor, justiţiei, poliţiei...
Andreea Eu sunt împreună cu soţul meu de 8 ani, iar ei sunt împreună de 6 ani. Deci, într-un timp relativ scurt, ne-am găsit sufletele pereche cam în aceeaşi zonă, în anturajul în care aveam conexiuni profesionale.

Ca două blonde superbe ce sunteţi, eraţi luate în serios?
Să ştii că nu prea era de glumă cu noi! (zâmbeşte) Adică noi suntem de treabă, râdem, glumim, dar... o ştire când ne dai?

Până când aţi ajuns la discuţia: „Dar o cafea când dai?“.
E-adevărat că s-a ajuns la o cafea, dar tot aşa era: „Sigur, o cafea. Dar, uite, la voi s-a întâmplat chestia asta... Ce-mi poţi spune?“. Şi toate cafe­lele se transformau în multe ştiri, până când au căpătat încredere în noi şi, din frumuşelele de la Pro, am devenit fetele de la Pro cu care merită să discuţi, le poţi suna pentru o informaţie...
Lavinia Ne-am creat nişte relaţii şi nişte sur­se implicit, dar şi nişte prietenii în timp cu niş­te oameni care şi-au dat seama că suntem mult mai mult decât două blonde drăguţe. Şi adevărul e că atunci când şi eu, şi Andreea ne-am apucat de meseria asta, aveam nişte feţe de copile de li­ceu. Dar, pentru că ne-am făcut treaba la modul cel mai serios, eu nu m-am simţit niciodată jignită sau hărţuită în vreun fel ori luată peste picior. Iar eu am lucrat şi la redacţia de sport o vreme, unde interacţionam toată ziua cu fotbalişti, finanţatori, dar nici acolo n-au fost apropouri nelalocul lor.
Andreea Depinde foarte mult de atitudinea pe care o ai.

Acasă cât de repede vă detaşaţi de toate ştirile care nu sunt, în mare parte, pozitive şi intraţi în jocul copiilor? Sunt lumi diferite.
Lavinia Da, e adevărat, sunt lumi foarte diferite. Eu, de exemplu, de când am copii, citesc sau mă uit cu greu la ştiri despre copii care au păţit ceva. Însă încerc să nu trec prin filtrul meu ştirile de genul acesta. De restul ştirilor negative am învă­ţat să mă detaşez, dar cu timpul.

Şi acum a trebuit să te reobişnuieşti cu ritmul, pentru că abia ce te-ai reîntors la pupitru.
Aşa e, dar m-am simţit foarte pregătită să revin. De data asta am avut lejeritatea de-a alege mo­mentul reîntoarcerii mele, pentru că atunci când am născut-o pe Klara, de exemplu, a trebuit să mă întorc foarte repede la serviciu, pentru că...
Andreea ...trebuia să nasc eu! (râde) Deci vezi, încă o coincidenţă, că am rămas însărcinate cam în aceeaşi perioadă.

Acum ai să ne spui ceva?
Nu! (râde) Dar ştii că toată lumea mă întreabă asta? Inclusiv şefii m-au întrebat: „Şi tu, al trei­lea?“. Pentru că noi am tot făcut copii, când una, când cealaltă – însă niciodată amândouă în ace­laşi timp!