News

Liderul Scientologiei, atacat de propriul tată

Liderul Scientologiei, atacat de propriul tată

Tom Cruise, alături de David Miscavige

Fostul lider al scientologiei şi cel care a fost cavaler de onoare la nunta lui Tom Cruise cu Katie Holmes, David Miscavige este demascat chiar de tatăl lui Tom Cruise, alături de David Miscavige Ron Miscavige şi-a luat inima-n dinţi şi a decis să publice cartea Ruthless: Scientology, My Son David Miscavige, and Me - care dezvăluie cea mai urâtă faţă a fiului său, David Miscavige - cea despre care presa a scris atâta vreme, comentând metodele abuzive de a conduce cea mai suspectă biserică, în fapt o organizaţie cu interese oculte. Şi mai ales comentând strania prietenie dintre David şi cel care a fost imaginea scientologiei, Tom Cruise.

Până la publicarea cărţii, căreia David încearcă să i se opună din răsputeri, Ron a acordat un interviu emisiunii americane de investigaţii 20/20, de la ABC. "N-a fost întotdeauna aşa. Când era copil, era adorabil şi ne înţelegeam de minune", a declarat Ron, care a povestit că David a intrat prima dată în contact cu scientologia în 1968, el permiţându-i fiului său să plece de acasă la 16 ani pentru a se alătura cultului. "A avansat foarte repede în ierarhia bisericii. Şi a decis de foarte tânăr că aceasta va fi cariera şi misiunea lui", a explicat mai departe Ron, el confirmând în carte faptul că fiul său a ajuns orbit de putere, instituind măsuri foarte crude împotriva anumitor membri ai cultului.

Biserica a negat toate aceste acuzaţii - care au venit, însă, doar pe cale neoficială, Miscavige nefiind anchetat de autorităţi. Interesant este, însă, că surorile lui David spun că Ron le-ar fi abuzat pe ele şi pe mama lor - ceea ce cumva pune sub semnul întrebării veridicitatea cărţii lui Ron. "Au existat anumite momente neplăcute din categoria abuzului la noi acasă, momente în legătură cu care nu mă simt bine. Dar nu aşa cum spun ele...", a spus acesta.