-

27 aprilie, 2010

Cea mai recentă apariţie publicistică de la Editura Trei este semnată de directorul cunoscutului cotidian francez. Într-o perioadă în care presa este criticată pentru superficialitatea ei, iar jurnaliştii sunt trataţi de multe ori ca nişte paria, Éric Fottorino (50), directorul cotidianului francez „Le Monde“, demonstrează încă o dată că meseria de ziarist implică artă şi multă imaginaţie. Şi asta nu doar sporadic!

Cea mai recentă apariţie publicistică de la Editura Trei este semnată de directorul cunoscutului cotidian francez.

Într-o perioadă în care presa este criticată pentru superficialitatea ei, iar jurnaliştii sunt trataţi de multe ori ca nişte paria, Éric Fottorino (50), directorul cotidianului francez „Le Monde“, demonstrează încă o dată că meseria de ziarist implică artă şi multă imaginaţie. Şi asta nu doar sporadic!

După „Un territoire fragile“ (2001), „Korsakov“ (2004) şi „L’Homme qui m’aimait tout bas“ (2009), cele mai cunoscute publicaţii ale sale, Fottorino iese la rampă cu romanul intitulat „Dezmierdare de catifea“.

Personajul central al cărţii este Félix Maresco, un agent de asigurări la Paris ajuns la vârsta de 40 de ani, care devine martorul unui incendiu. Accidentul îi trezeşte amintiri dureroase legate de sfârşitul tragic al propriului fiu, Colin. Dar moartea acestuia nu echivalează doar cu pierderea cuiva drag, ci şi cu sfârşitul unei întregi poveşti imaginate de tată, pentru a suplini lipsa mamei copilului.

Concret, Félix încearcă să inventeze pentru Colin o mamă, care s-o înlocuiască pe cea care l-a abandonat pe băiat la naştere. Cu perucă, complet epilat, machiat şi travestit în femeie, dat cu un ruj nuanţa Dezmierdare de catifea, dragostea tatălui pentru fiu pare a fi absolută.

Deşi ideea nu este neapărat nouă, ea se reinventează în scriitura lui Éric Fottorino, fiind recompensată în Franţa cu Premiul François Mauriac.

Editura Trei

foto: Editura TreiRecente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg