-

27 aprilie, 2010

Cea mai recentă apariţie publicistică de la Editura Trei este semnată de directorul cunoscutului cotidian francez. Într-o perioadă în care presa este criticată pentru superficialitatea ei, iar jurnaliştii sunt trataţi de multe ori ca nişte paria, Éric Fottorino (50), directorul cotidianului francez „Le Monde“, demonstrează încă o dată că meseria de ziarist implică artă şi multă imaginaţie. Şi asta nu doar sporadic!

Cea mai recentă apariţie publicistică de la Editura Trei este semnată de directorul cunoscutului cotidian francez.

Într-o perioadă în care presa este criticată pentru superficialitatea ei, iar jurnaliştii sunt trataţi de multe ori ca nişte paria, Éric Fottorino (50), directorul cotidianului francez „Le Monde“, demonstrează încă o dată că meseria de ziarist implică artă şi multă imaginaţie. Şi asta nu doar sporadic!

După „Un territoire fragile“ (2001), „Korsakov“ (2004) şi „L’Homme qui m’aimait tout bas“ (2009), cele mai cunoscute publicaţii ale sale, Fottorino iese la rampă cu romanul intitulat „Dezmierdare de catifea“.

Personajul central al cărţii este Félix Maresco, un agent de asigurări la Paris ajuns la vârsta de 40 de ani, care devine martorul unui incendiu. Accidentul îi trezeşte amintiri dureroase legate de sfârşitul tragic al propriului fiu, Colin. Dar moartea acestuia nu echivalează doar cu pierderea cuiva drag, ci şi cu sfârşitul unei întregi poveşti imaginate de tată, pentru a suplini lipsa mamei copilului.

Concret, Félix încearcă să inventeze pentru Colin o mamă, care s-o înlocuiască pe cea care l-a abandonat pe băiat la naştere. Cu perucă, complet epilat, machiat şi travestit în femeie, dat cu un ruj nuanţa Dezmierdare de catifea, dragostea tatălui pentru fiu pare a fi absolută.

Deşi ideea nu este neapărat nouă, ea se reinventează în scriitura lui Éric Fottorino, fiind recompensată în Franţa cu Premiul François Mauriac.

Editura Trei

foto: Editura TreiRecente pe Ok! Magazine

MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg
oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png