100 de ani de Hollywood într-un singur muzeu. Vezi cea mai mare colecţie Marilyn Monroe

16 mai, 2018
Hollywood Museum Marilyn Monroe jpeg

Pe Hollywood Boulevard, colţ cu North Highland Avenue, se află Hollywood Museum, cel mai mare păstrător de obiecte memorabilia de pe platourile de filmare ale celor mai cunoscute pelicule din toate timpurile. Iată ce valori au fost depuse aici.

image

Când mergi pe Walk of Fame, fiecare stea are o poveste de spus. Dar Hollywood Museum are înmiit mai multe de povestit, pe măsura celor peste 10.000 de obiecte adunate de-a lungul unui secol de cinema. De la costume şi afişe de film, până la peruci, pudriere, măşti şi accesorii şi până la maşini şi nave spaţiale, poţi revedea o întreagă istorie pe celuloid etalată pe 4 nivele: parterul dedicat Vechiului Hollywood, două etaje cu obiecte memorabilia din anii ’50 încoace şi subsolul rezervat filmelor horror. Clădirea are şi un al treilea etaj, care este însă destinat lansărilor şi petrecerilor private, unde pot intra 300 de persoane aşezate la masă şi până la 500 de persoane în picioare.

Foarte interesantă este împărţirea parterului, unde se găsesc cabine amenajate ca pe timpuri, cu garderobe, canapele tip Recamier şi mese de machiaj, unde pudrierele, perucile şi fardurile sunt dispuse în funcţie de tipologiile de frumuseţe hollywoodiană: blonde, brunete, roşcate. Vedem, astfel, mesele de machiaj ale Lanei Turner şi Elizabeth Taylor. Şi tot într-o astfel de cabină Marilyn Monroe a fost transformată în blondă, iar Lucille Ball în roşcată de stiliştii vremii. De remarcat că primele machiaje profesionale au fost lansate de Max Factor, cel care a imaginat în 1932 şi o maşinărie de “calibrare a feţei”, anume pentru a şti cu precizie punctele faciale ce necesitau corecturi estetice. Din fericire, tot acest “beauty calibrator” a demonstrate că nu există figura perfectă.

Tot Max Factor a dat şi numele unui spaţiu de entertainment, sub forma unui lift cu pereţii din postere de film şi o uriaşă oglindă de bal, unde se pot organiza petreceri de până la 40 de persoane!

Tot la parter, dar într-o altă aripă, vei găsi costumele şi măştile din “Planeta maimuţelor” şi “Războiul stelelor”, o navă spaţială din “Cocoon”, machete capului rechinului ucigaş din “Jaws”, precum şi maşina retro pe care o conducea Cary Grant în filmul “His Girl Friday”.

Dacă mergi la subsol, vei intra în lumea tenebrelor din cinematografie, anume costume, măşti şi recuzită din filmele cu vampiri, filme horror şi chiar celula lui Hannibal Lecter din “Tăcerea mieilor”! Aici, atmosfera apăsătoare este amplificată de semiîntuneric, sunete de groază, imagini ce rulează pe ecrane amplasate în fiecare corner, schelete şi pânze de păianjen.

La primul şi al doilea etaj sunt expuse rochii celebre şi obiecte care au făcut istorie. Printre ele: Batmobilul şi toate costumele şi biroul din prima serie “Batman”, costumul Pamelei Anderson din “Baywatch”, mănuşile de box ale lui Sylvester Stallone din “Rocky”, haina de piele a lui Al Pacino din “Cruising”, armura lui Charlton Heston din “Ben Hur”, costumele lui Will Smith şi Tommy Lee Jones din “Men In Black”, uniforma de poliţist a lui Bruce Willis, baghetele magice ale lui Harry Potter, precum şi rochiile celebre purtate de Cher, Jennifer Lopez, Sharon Stone, Milla Jovovich, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Whitney Houston ori Viola Davis.

Punctul de maximă atracţie este spaţiul generos dedicate memoriei lui Marilyn Monroe, cu tot cu cabina de machiaj, scaunul de platou, afişe, fotografii, nuduri, rochii, citate, imagini din filme şi câte şi mai câte.

image

Cornere similare, ce-i drept mai reduse, le sunt dedicate şi lui Judy Garland şi lui Jean Harlow.

Pentru călătoria în timp pe care o oferă, dar şi pentru bogăţia colecţiilor, merită din plin cei 15 dolari pe care îi plăteşti la intrare. Nu e nevoie să ai mărunt la tine, poţi achita şi cu cardul. Iată, în galleria de mai jos, ce să nu ratezi.

#OKgoestoLA #mastercard #experientedenepretuit #mastercardexperienceRecente pe Ok! Magazine

Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca
Ana Baniciu s a casatorit cu Edy Kovacs   Instagram (3) jpg
Ești pasionat de grădinărit Iată ce unelte nu ar trebui să ți lipsească din gospodărie jpg
IQOS (1) jpeg
Beautik Haute Parfumerie (2) jpg
3 beneficii importante pe care colagenul ți le poate oferi jpeg