3 produse care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a tenului

14 martie, 2023
crema PNG

În prezent, rutinele de îngrijirea pielii sunt mai populare ca niciodată. Atât doamnele, cât și domnișoare, dar și o parte dintre domni, aleg să își îngrijească tenul și pielea folosind produse de calitate, adecvate vârstei și nevoilor lor.

Utilizarea lor este esențială pentru a păstra sănătatea pielii, pentru a corecta imperfecțiunile, dar și pentru a pregăti eficient tenul înainte de aplicarea produselor de machiaj. De asemenea, rutina corectă de skincare și produsele de îngrijire corespunzătoare pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Astăzi, putem spune că există ingrediente cu rezultate dovedite care pot ajuta la îngrijirea corectă a pielii și pot ameliora anumite probleme cu care foarte multe persoane se confruntă, printre care se numără acneea, porii măriți, tenul uscat, rozaceea sau cuperoza. Desigur, înainte de a începe orice fel de rutină de skincare este important să ceri sfatul medicului tău dermatolog. Numai acesta îți poate oferi recomandări special destinate tipului tău de ten, problemelor cu care te confrunți și nevoilor tale.

Iată care sunt 3 dintre produsele esențiale dintr-o rutină de skincare: 

  1. Acidul Hialuronic

Acidul hialuronic este unul dintre cele mai populare produse de hidratare din întreaga lume. Mecanismul de funcționare este foarte simplu de rezumat, însă, în realitate, el funcționează extrem de complex. Pentru a înțelege mai bine ce face acesta, trebuie să știi că ajută țesuturile să rețină apă. Mai multă apă înseamnă mai multă hidratare. De aceea, acidul hialuronic este un ingredient cheie în foarte multe produse de hidratare. Totuși, pentru a-l folosi corect, la fel ca în cazul serurile pe bază de acid hialuronic, este o idee bună să aplici pe tenul ușor umed. De obicei, astfel de produse se aplică pe tenul curat, dimineața sau seara.

  1. Niacinamida

Niacinamida sau vitamina B3 este prezentă în numeroase produse pentru îngrijirea pielii. Proprietățile ei ajută la refacerea pielii, în special atunci când aceasta este agresată de factori de mediu, precum expunerea prelungită la soare, praful sau temperaturile scăzute. De asemenea, foarte multe produse împotriva coșurilor și a altor tipuri de acnee conțin niacinamidă, deoarece are și proprietăți antiinflamatorii. Deci, dacă ești în căutarea acestui ingredient, îl poți găsi în multe produse anti acnee de pe 24beauty.ro. Mai mult ca sigur, acest magazin este locul unde poți să găsești tot ce ai nevoie în materie de skincare.

  1. Protecția solară

Protecția solară este esențială pentru a-ți păstra sănătatea pielii, deoarece expunerea prelungită și repetată la soare poate cauza o mulțime de boli dermatologice, unele dintre ele chiar foarte grave. Astfel, foarte multe creme de zi, produse tip BB Cream sau chiar creme de sine stătătoare conțin factor de protecție solară. În mod ideal, ar trebui să incluzi mereu în rutina ta o cremă cu SPF, de preferat cel puțin SPF 30+.

În concluzie, o rutină de skincare nu trebuie să fie foarte complexă pentru a funcționa. Cel mai important pas este să ceri sfatul medicului tău dermatolog pentru a înțelege ce anume ți se potrivește, ce tip de ten ai și ce tip de probleme ale tenului vrei să tratezi. Mai apoi, alege produse de calitate, cu ingrediente potrivite nevoilor tale și cu rezultate dovedite.

Sursa foto: Pixabay.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg