3 spații de locuit recomandate pentru studenții care caută alternative la căminele clasice
Atunci când alegi să înveți într-un alt oraș, trebuie să iei în calcul mai multe lucruri, printre care și locul în care vei sta pe perioada studiilor.

Procesul poate fi plin de provocări, mai ales dacă trebuie să te încadrezi într-un anumit buget. Pe de altă parte, sunt și alte criterii pe care e bine să le iei în considerare, cum ar fi proximitatea față de facultate sau de alte zone de interes pentru tine. Articolul de mai jos te poate ajuta cu îndrumări, astfel încât să-ți poți găsi cu ușurință un spațiu modern potrivit pe perioada studiilor.
Cămine private
O alternativă de locuit pentru studenți, în perioada anilor de studiu, o reprezintă căminele private, mare parte dintre ele având toate utilitățile incluse. Acestea pun la dispoziție o serie de beneficii, printre care și șansa de a face parte dintr-o comunitate de tineri, cu pasiuni și dorințe mai mult sau mai puțin asemănătoare. Studiourile private sunt o alegere tot mai populară printre studenții care își doresc intimitate, dar și acces la o comunitate bine organizată. Aceste spații sunt complet mobilate, dotate cu chicinetă, baie proprie și mobilier, dar au și o mulțime de facilități. Săli de bibliotecă, restaurante, spălătorie, spații pentru promenadă, dar și alte zone și lucruri ce pot fi de interes pentru tineri. În plus, în funcție de preferințe și de veniturile financiare, există posibilitatea de a locui singur sau de a avea coleg de cameră. Dacă te așteaptă o experiență universitară, nu strică să te documentezi cu privire la locurile disponibile, dar și la avantajele pe care le ai dacă te orientezi spre această opțiune.
Garsoniere sau studiouri
O altă idee, în cazul că nu iei în calcul varianta de a sta la căminele de stat, o reprezintă închirierea unei garsoniere sau a unui studio. Dacă îți dorești să stai singur, iar bugetul tău nu este foarte ridicat, poți începe să cauți pe site-urile de profil garsoniere și să mergi la vizionări ulterior. Sau, dacă ai posibilitatea să locuiești împreună cu alți colegi ori prieteni, te poți gândi la un spațiu de închiriere mult mai mare. În funcție de numărul de persoane interesate, poți lua în calcul un apartament de 2 sau 3 camere, pentru care să împărțiți împreună chiria, dar și facturile lunare.
Caută o gazdă
Există situații în care persoanele care au o locuință mai mare sunt dispuse să-și pună la închiriat o cameră din spațiul personal. În cazul în care te interesează această opțiune, nu strică să cauți anunțuri specifice și să mergi să vezi unde se află amplasat locul respectiv. Este bine să stabilești încă de la început anumite reguli, cum ar fi data la care trebuie să plătești chiria pentru camera respectivă, utilitățile, dar și să verifici dacă există posibilitatea să ai vizite din partea prietenilor.
Sfaturi utile pentru alegerea locuinței în timpul studenției
Este important să stabilești încă de la început un buget realist. Pe lista cheltuielilor lunare nu trebuie să treci numai chiria, ci și utilitățile, transportul și alte cheltuieli elementare. Atunci când închiriezi o locuință, este important de luat în calcul diverse aspecte, cum ar fi să se afle într-o zonă accesibilă, sugerează cei de la realestate.com.au. Așadar, verifică distanța față de facultate, mijloacele de transport și facilitățile din zonă (magazine, farmacii, restaurante). Un alt lucru esențial pe care să-l faci este să vizitezi spațiul înainte de a semna. Fotografiile postate în online pot fi înșelătoare, iar prezența la fața locului îți oferă o imagine clară asupra condițiilor reale. De asemenea, este bine să te informezi și să cauți feedbackuri asupra condițiilor de locuit. Impresiile altor chiriași și recomandările din surse credibile te pot ajuta să faci o alegere potrivită pentru tine.
Sursa foto: pexels.com