4 moduri în care poţi obţine un aer fresh în dormitor cu ajutorul tapetului

26 mai, 2020
1 jennifer latuperisa andresen 50otzygkmhc unsplash jpg jpeg

Mulţi oameni folosesc tapetul în designul interior, dar puţini reuşesc să-l utilizeze la potenţialul său maximum. Tapetul poate face ca orice cameră să pară uimitoare, îmbunătăţind semnificativ designul locuinţei.

Este, de asemenea, un finisaj inteligent, atractiv şi durabil, care are texturi, modele şi culori pe care nu le poţi găsi la alte opţiuni de decorare a pereţilor.

Pentru obţinerea unui design nou şi fresh îţi prezentăm patru idei simple de utilizare a tapetului într-un dormitor. Vezi ce sugestii pot funcţiona cel mai bine în designul camerei tale, iar cu puţină imaginaţie, tapetul poate deveni vedeta întregii încăperi.

Alege paleta de culori

Înainte de a începe cumpărăturile, setează-ţi nuanţele şi culorile pentru tot proiectul decorativ. O paletă monocromatică poate fi extrem de elegantă pentru o cameră de dimensiuni mai mici. De exemplu, un tapet în nuanţa maro-bej poate fi accesorizat cu pături, aşternuturi şi perne în acelaşi ton, iar dormitorul tău va căpăta un aspect cu totul deosebit. Regula se aplică pentru orice culoare de amenajare interioară, iar efectul pozitiv este garantat. Cheia este să alegi mai întâi culoarea de fundal, iar apoi să construieşti restul camerei în jurul ei. Nu uita că dimensiunea şi complexitatea modelului de tapet trebuie să fie proporţională cu încăperea.

Creează un perete-accent

Tapetul a devenit un accesoriu statement în designul interior, iar pereţii-accent vor atrage toate privire. Aşa că, acesta ar trebui să fie locul în care poţi folosi cele mai îndrăzneţe nuanţe şi modele de tapet. De cele mai multe ori într-un dormitor este ales ca punct principal peretele din capatul patului. Există şi excepţia de la regulă, atunci când tapetul are un model mural.

Accesorizează-ţi patul cu o tăblie improvizată

Piesele de mobilier – precum o tăblie deosebită pentru pat – sunt în general costisitoare, iar dacă nu ţi-ai planificat să faci o astfel de investiţie, tapetul poate fi o soluţie mult mai rentabilă. Rulourile de tapet sunt practice şi se găsesc într-o gamă variată de modele pentru toate gusturile. Ia măsurile pe care tăblia ta improvizată vrei să o aibă şi începi căutările pentru tapet. Cumpără un tapet care are o lăţime mai mare decât patul, fiindcă va trebui să laşi margini de siguranţă de 10-20 cm atunci când îl montezi. Iată câteva idei care te-ar putea inspira.

Adaugă textură

Tapetul poate fi folosit şi pentru a adăuga o doză de textură în dormitorul tău. Nu uita, în designul interior textura se referă la felul în care pare că se simte un obiect. Încorporarea unei varietăţi de texturi într-o cameră este unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior, care va face orice încăpere să pară mult mai interesantă din punct de vedere vizual.

Orice model sau tip de tapet are o textură, iar acest lucru se datorează în mare parte materialelor utilizate în confecţionarea lor. Bineînţeles, poţi alege să amplifici senzaţia de textură alegând un model mai îndrăzneţ, precum fototapetul 3D. Noi îţi recomandăm să alegi un imprimeu inspirat din materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, care sunt la modă în acest moment şi vor crea un aspect modern în dormitorul tău.

FOTO: UnsplashRecente pe Ok! Magazine

Andrea Bocelli vacanță 2022 jpg
octavia21 jpg
hayek PNG
amber14 jpg
pat111 jpg
Alexia Eram (3) jpg
Ana Geoana logodna Garrett Cayton palatul Mogosoaia fiica lui Mircea Geoana (12) jpg
britney spears cu fiii ei jpg
anne heche jpg
badea7 jpg
oțiliiii PNG
Roxana Hulpe jpg
maria50 jpg
Nașul jpg
Lindsay Lohan (2) png
Marilyn Monroe Getty jpg
okmagazine n b cIbBEIhSnLY unsplash jpg
Bridgerton jpg