4 staruri de cinema care au depășit barierele lingvistice

18 ianuarie, 2024

Pentru a atinge succesul pe marile ecrane, mulți actori celebri au fost nevoiți să își depășească barierele lingvistice și să învețe limba engleză.

fata priveste spre ecran in cinematograf jpg

Așa începe povestea unor staruri de cinema pentru care învățarea unei limbi străine a devenit cheia către faimă și recunoaștere a talentului la nivel global. Vorbim despre patru artiști cu origini diverse care, deși se exprimă în alte limbi în viața reală, au reușit să se facă auziți pe ecranele din întreaga lume în engleză.

Imaginează-ți cum ar fi să îți dorești succesul într-un mediu în care cuvintele nu sună la fel ca acasă. Această abilitate de a naviga cu grație între limbi și culturi se poate obține prin intermediul unui cumul de resurse native, meditatii engleza și dedicare continuă, nu doar pentru a învăța limba, ci și pentru a o integra armonios în exprimarea artistică. Cine acceptă provocarea? Iată o parte din starurile de cinema care au învățat engleza și au strălucit pe marile ecrane într-o altă limbă decât cea maternă.

Penélope Cruz

Penélope Cruz, celebra actriță de origine spaniolă, s-a născut în Madrid, acolo unde a început să-și croiască drumul în lumea filmului. Cu toate că a debutat în capitala spaniolă, evoluția carierei sale a indicat că destinul îi rezerva un loc de seamă pe scenele internaționale. În parcursul său către recunoaștere globală, Cruz a trebuit să-și însușească limba engleză, un pas necesar pentru a comunica și a-și exprima talentul peste hotare.

Punctul de cotitură în cariera sa a fost rolul din filmul regizat de Pedro Almodóvar „Todo sobre mi madre” (1999). Odată cu recunoașterea internațională a filmului, care a câștigat numeroase laude și premii, Penélope Cruz a devenit căutată pe ambele laturi ale Oceanului Atlantic, adică inclusiv în Statele Unite ale Americii. Actrița și-a consolidat prestigiul în industria cinematografică prin producții majore, precum „Vicky Cristina Barcelona” și „Pirates of the Caribbean”.

Marion Cotillard

Marion Cotillard s-a născut în Paris, Franța, într-o familie de actori și muzicieni. Așadar, pasiunea pentru performanță artistică i-a fost insuflată încă de la o vârstă fragedă. După absolvirea Conservatorului Național de Artă Dramatică din Orléans, Cotillard și-a început cariera în teatru și televiziune înainte de a obține recunoaștere internațională în lumea filmului.

De-a lungul carierei sale impresionante, Marion Cotillard a primit numeroase premii, inclusiv un Oscar pentru cel mai bun rol feminin principal pentru interpretarea memorabilă din „La Vie en Rose" (2007). De la drame biografice și romantice la filme de acțiune și science fiction, ea și-a demonstrat versatilitatea și a început să lucreze mult mai mult în limba engleză, în proiecte importante la nivel mondial.

Ana De Armas

Actrița cubaneză Ana de Armas și-a câștigat rapid recunoașterea la nivel internațional prin interpretări remarcabile și prin farmecul său distinctiv pe marele ecran. Surprinzător este că actrița a început să vorbească engleza relativ recent. După ce a fost apreciată în proiecte de televiziune și film în limba spaniolă, Ana de Armas s-a mutat în Los Angeles și a devenit un nume de referință la Hollywood. Într-un timp foarte scurt, a devenit fluentă în engleză și s-a remarcat în distribuția filmului „Knives Out”, precum și în cea mai recentă aventură James Bond, „No Time to Die”.

Arnold Schwarzenegger

Cine s-ar fi gândit că Arnold Schwarzenegger, un tânăr pasionat de fitness care a contribuit enorm la popularizarea bodybuildingului în lume, urma să devină unul dintre cele mai importante nume de la Hollywood și guvernatorul Californiei? Originar din Austria, actorul nu a reușit dintotdeauna să se exprime la fel de bine în limba engleză, dar cu multă muncă, determinare și distribuții de film inspirate, a ajuns un star internațional. „Terminator” a avut un succes incredibil la nivel mondial și a dat startul uneia dintre cele mai profitabile francize cinematografice. „I'll be back” este una dintre replicile memorabile asociate cu Arnold Schwarzenegger.

Lumea filmului este plină de actori talentați care au altă limbă maternă decât engleza. Ei sunt o parte dintre cei care au reușit să demonstreze că talentul transcende orice graniță, iar diversitatea culturală aduce un plus semnificativ industriei cinematografice. Poveștile lor inspiră și arată că pasiunea, determinarea și efortul susținut pot deschide uși către o carieră internațională.

Sursă foto: Pexels



Recente pe Ok! Magazine

Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg