5 beneficii incredibile ale saunei – Sănătate și armonie pentru o viață mai bună

24 octombrie, 2023

Originară din Scandinavia, practicarea saunei este o tehnică foarte populară și parte din categoria celor holistice, benefice pentru sănătate. Cu siguranță că ai auzit de saună, însă știi ce beneficii are pentru organism? În rândurile ce urmează vei descoperi 5 dintre acestea, care să te convingă să mergi și tu din când în când la saună.

5 beneficii incredibile ale saunei Sanatate si armonie pentru o viata mai buna jpg

De ce să te duci la saună și cât de benefică este aceasta pentru organism?

1. Îmbunătățește circulația sanguină

Bazată pe principiul temperaturilor ridicate și originară din Finlanda, sauna este o practică foarte interesantă și extrem de benefică organismului. Folosită în mod periodic, sauna ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, susținând astfel la eliminarea toxinelor din corp. Poți alege fie sauna umedă, cea uscată și chiar sauna cu infraroșu, precum sunt produsele disponibile pe site-ul Fionaspa.ro pentru stimularea transpirației, relaxare și punerea sângelui în mișcare.

2. Sauna te poate ajuta să slăbești

O ședință de saună poate fi asemănătoare cu o sesiune de exerciții fizice care cresc ritmul cardiac și care pot contribui la scăderea în greutate. Astfel, cu doar o jumătate de oră de saună poți pierde până la 600 de calorii și regla nivelul de insulină în același timp. Așa că, de ce să nu te duci la saună și să îmbini utilul cu plăcutul: practic, te bucuri de câteva momente de relaxare, în timp ce și slăbești.

3. Sauna ajută la eliberarea de stres

Respirația nazală, lentă și profundă are loc inevitabil la o sesiune de saună. Astfel de exerciții de respirație ajută la scăderea nivelului de stres, la reglarea digestiei și eventual la dezvoltarea unui somn mai bun, mai ales pentru persoanele care se știu cu asemenea probleme. 

Cum sauna presupune liniște și relaxare, este clar că stresul nu are de ce să între în această combinație, așa că, dacă știi că ești la limită cu nervii și vrei faci o schimbare în acest sens, sauna practicată în mod periodic te poate ajuta.

4. Sauna este recomandată pentru buna funcționare a creierului

Avantajele saunei sunt binecunoscute, însă nu toată lumea știe că această practică este benefică și creierului. Mecanismul este destul de simplu pentru că, într-o sesiune de saună, endorfinele sunt eliberate, ceea ce înseamnă că se atinge o stare de bine nemaipomenită. Tot sauna este cea care îmbunătățește concentrarea și atenția, ba chiar poate ameliora stările de anxietate și depresie.

5. Eliminarea toxinelor cu ajutorul saunei

Probabil unul dintre cele mai importante beneficii ale saunei este detoxifierea. Practic, toxinele, substanțele chimice și metalele grele sunt eliminate din celule, cu ajutorul transpirației ce se petrece în timpul unei sesiuni de saună. Cu toate acestea, există persoane care nu tolerează atât de bine sauna, de aceea, este recomandat ca prima dată să se desfășoare o sesiune de 10-15 minute, urmate de un duș rece, iar apoi din nou în saună. Rezultatele se văd în timp, iar faptul că poți detoxifia corpul cu ajutorul unor ședințe de saună nu poate fi decât avantajos pentru organism.

Așadar, nu ezita să te duci la saună ori de câte ori ai ocazia. Beneficiile sunt numeroase pentru organism, iar această practică ar trebui să se regăsească pe lista ta de activități excelente pentru sănătate și atingerea armoniei în viață.

Sursă foto: Fionaspa.ro



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg