5 idei prin care poți adăuga culoare designului bucătăriei

17 noiembrie, 2023

Deși o paletă de culori neutre arată foarte bine într-o bucătărie modernă, pentru o ambianță care te încarcă de energie, este nevoie, de asemenea, de un strop de culoare.

woman having cup coffee green kitchen jpg

Indiferent că te gândești să adaugi culoare pe perete sau doar accente colorate, câteva sfaturi despre cromatica utilizată în amenajarea bucătăriei te-ar putea ajuta să obții un design reușit. Iată câteva idei pentru a adăuga culoare în bucătărie.

Optează pentru accesorii colorate

Chiar dacă în bucătăria ta se regăsesc cele mai frumoase dulapuri și blaturi în nuanțe de alb, bej sau gri, un pic de culoare va completa designul bucătăriei. Câteva detalii colorate pot transforma un spațiu, fără a schimba atmosfera generală a camerei.

Ia în considerare adăugarea de culoare, cu ajutorul corpurilor de iluminat. Nu este nevoie să alegi lămpi viu colorate, dacă nu ești sigur că te-ai simți confortabil cu astfel de alegeri, ci poți opta pentru nuanțe metalizate de auriu, bronz și argintiu. Optând pentru corpuri de iluminat aurii și, eventual, pentru înlocuirea mânerelor mobilei cu unele în nuanțe aurii, adaugi profunzime schemei de culori din bucătărie.

Creează un perete de accent

Nu trebuie să îți fie teamă să adaugi culori vibrante în bucătărie. Da, acest lucru pare să contrazică tendințele actuale în materie de bucătării în nuanțe de alb, gri sau negru, dar nu întotdeauna trebuie să te aliniezi trendurilor. Fie că îți dorești o explozie de culoare, o textură interesantă sau un model captivant, un perete de accent poate transforma întreaga bucătărie. Există mii de moduri în care poți crea un perete de accent pentru bucătărie; trebuie doar să lași loc creativității.

În timp ce renovarea completă a bucătăriei ar putea să nu fie o idee practică, poți, totuși, să schimbi aspectul încăperii, cu ajutorul unui astfel de perete de accent. Acesta ar trebui să completeze elementele de design existente, mai ales în ceea ce privește mobila bucatarie. Ia în considerare culorile, materialele și stilul general al dulapurilor, blaturilor și al pardoselii și alege o variantă care mai degrabă să se armonizeze cu aceste elemente, decât să contrasteze.

Un perete de accent poate fi o declarație îndrăzneață sau o atingere subtilă, într-o bucătărie. Indiferent de stilul bucătăriei, există întotdeauna o culoare care poate completa perfect designul încăperii. De la pasteluri la nuanțe vibrante, posibilitățile sunt infinite, atunci când alegi să amenajezi un perete de accent cu ajutorul vopselei. Este un material versatil pentru peretele de accent al bucătăriei tale, ce permite actualizări rapide, ori de câte ori ai chef de o schimbare.

Aplică o placă antistropi colorată

Există multe avantaje funcționale ale adăugării unui perete antistropi în bucătărie. Acesta a devenit, cu timpul, un element estetic care completează designul bucătăriilor, mai ales în cazul celor open-space.

Plăcile colorate amplasate în continuarea blatului adaugă textură și personalitate bucătăriei. În plus, sunt opțiuni rezistente, ușor de instalat și de menținut curate.

Într-o bucătărie albă, un backsplash viu colorat are un impact semnificativ. Adăugarea altor accente colorate ajută ca plăcile îndrăznețe să se alinieze cu designul bucătăriei.

Vopsește pereții gri sau în nuanțe de albastru

Îndrăznește să alegi și alte culori, în afară de alb, pentru pereții din bucătărie. Griul sau nuanțele gri-albăstrui se armonizează foarte bine cu mobila de bucătărie și cu pardoselile închise la culoare.

Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu griul, deși bucătăriile gri sunt în tendință acum. Este ușor să te lași prins de acest trend alegând dulapuri, gresie și blaturi gri. Corpurile fixe ale bucătăriei vor fi prezente mulți ani, așa că ia în considerare utilizarea culorii gri pe pereți sau doar ca accent și păstrează în culori neutre elementele pe care le înlocuiești mai rar.

Adaugă textile colorate

Adăugând textile în culori vibrante, poți schimba aspectul bucătăriei, acesta fiind un mod avantajos și rapid prin care poți face un upgrade designului interior.

Poți alege perdele colorate sau transparente cu modele colorate brodate și o față de masă într-o singură culoare, iar deasupra să așezi suporturi de farfurii în culori contrastante. Textilele de bucătărie pot fi schimbate odată cu anotimpurile, pentru o actualizare rapidă a culorii.

Așadar, bucătăria poate fi locul perfect pentru a jongla cu nuanțele, deoarece oferă posibilități nesfârșite, de la elemente de detaliu până la culorile pereților.

Sursa foto: Freepik.com



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg