5 lucruri de care să ții cont când îți alegi laptopul

27 iunie, 2023

Dacă ți-ai propus ca în perioada următoare să îți achiziționezi un nou laptop, trebuie să știi că această decizie nu este deloc una pe care să o iei pe moment, ci necesită timp de gândire, planificare și explorarea opțiunilor.

5 lucruri de care să ții cont când îți alegi laptopul jpg

Mai mult, trebuie să ții cont și de aspectele financiare astfel încât achiziția unui astfel de device să nu îți consume toate economiile sau să îți crească ratele nejustificat. 

Iată 5 aspecte de care să ții cont atunci când îți dorești să-ți cumperi un laptop nou: 

1.     Bugetul pe care îl aloci 

Unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci orice achiziție este bugetul. În funcție de acesta poți vedea care sunt opțiunile tale și raportul calitate preț pentru acestea. Un laptop bun nu trebuie să fie neapărat foarte scump, ci trebuie să aibă specificații potrivite pentru nevoia ta. Astfel, studiază piața și vezi care este bugetul care ți-ar fi necesar. 

2.     Scopul în care vei utiliza laptopul

Înainte de a pregăti și bugetul, e necesar să îți stabilești cu exactitate ce vei face cu laptopul și care este scopul acestuia. Dacă îl vei utiliza doar pentru lucruri de bază, cum ar fi scrierea de documente, mailuri sau internet, un model basic poate fi suficient. Dacă îți dorești un laptop pe care să ruleze diferite jocuri sau ai nevoie de programe de editare, orientează-te către cele cu specificații mai puternice, cum ar fi cele de la MSI, pe care le poți găsi pe altex.ro. 

3.     Dimensiunea și portabilitatea 

Dacă ești freelancer sau pur și simplu ai nevoie de un laptop care să-ți ofere libertatea de mișcare, atunci alege unul ceva mai micuț, de 13-14 inch, pe care îl poți pune cu ușurință în geantă sau rucsac. Dacă îl folosești doar pentru a lucra de la birou, poți opta pentru un laptop de 17-18 inch, tocmai pentru că îți oferă suprafață mai mare de lucru. 

4.     Specificațiile tehnice

Performanța laptopului depinde în mare măsură de elementele tehnice. Aspecte precum memoria RAM, capacitatea de stocare, procesorul și placa video sunt cruciale. Optează pentru un procesor puternic, cum ar fi unul Intel Core i5 sau i7, și o cantitate suficientă de RAM pentru a face față sarcinilor tale. De asemenea, capacitatea de stocare trebuie să fie în concordanță cu nevoile tale, iar o placă video dedicată va fi necesară pentru gaming sau sarcini grafice intensive.

5.     Autonomia bateriei

Alege în general un laptop care să-ți ofere autonomie o perioadă cât mai îndelungată. În acest fel nu vei fi constrâns să stai mereu lângă o priză sau să lucrezi de la birou. 

Decizia de achiziție a unui laptop nou trebuie realizată doar pe argumente raționale, care să aibă la bază analiza nevoilor tale. Așa că fă o listă tot ce ai nevoie, ține cont de cele menționate anterior și, în final, bucură-te de noul tău laptop. 

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

okmagazin paul siewert dnpa8k6TGRE unsplash jpg
Ploom Silver jpg
Nora Seroussi, Cristi Pascu & doamnele cu palarii din par jpg
Vezi aici 3 cheltuieli pe care trebuie să ai în vedere atunci când devii părinte! jpg
Floria 4 (3) png
okmagazine ro robert bye tG36rvCeqng unsplash jpg
29 septembrie 2023
Cum ne alegem bicicleta
buze perfecte jpg
petrecere tineri 492006652 jpeg
Penelope Cruz la Lancome Luvru la Paris Fashion Week   profimedia 0808719927 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpg
James Hype (4) png
Timișoara Fashion Week Instagram jpg
eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg